Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 16.03.10

Kičasto lep vikend, a malo vzponov.

Norveška
Marko Prezelj in Luka Lindič sta bila februarja na plezalnem izletu na Norveškem. Preplezala sta celo vrsto dobrih slapov, katerih imen pa Luka, s katerim sem govoril, ne ve ponoviti. Pa saj ni važno, je rekel v isti sapi, važno, da je bilo fajn. Slike je Mark objavil na strani Združenja gorskih vodnikov Slovenije, nekaj pa jih je dal tudi za okrasitev tokratnih, sicer bornih novic.

Novo v Velikem vrhu
Novica se je iz Petrovega nabiralnika preselila v mojega in ta pot ni kratka, zato jo objavljamo z zamudo. Miha Zupan in Samo Opalk sta na domačem terenu preplezala novo smer. 300 metrov visoka smer Musklfiber poteka v severni steni Velikega vrha v Košuti, prva plezalca pa sta ji pritaknila oceno III, 4, M5. Poteka v doslej nedotaknjenem delu stene desno od Grape v škrbino.

V stenah
Preštevilne letošnje nesreče v plazovih in očitno bližajoča pomlad so nekoliko upočasnili ponovni zagon plezanja v severnih stenah. Nekaj se jih je vseeno opogumilo. Nejc Marčič in Jurij Hladnik sta že prejšnji ponedeljek povohala Stenar in ugotovila, da so razmere odlične. Preplezala sta Levo zajedo. Minuli vikend sta jima sledili še dve navezi: Maja Lobnik in Ivek ter Peter Juvan in Damjan.

... in slapovih
Razmere v slapovih so bile minuli vikend še vedno dovolj dobre za ledu željne. Plezali so slapove v Tamarju, Zimsko smer v prednji glavi Prisojnika, Klemen Florjančič, Primož Seljak in David Jeram iz AO Cerkno pa so ponovili tudi Lukežev led v vznožju Loške stene, led je bil ponekod že tanek.

Srečno!

Tomaž Jakofčič
 

Norveška, foto: M. Prezelj

Musklfiber

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti