Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrti botroval sunek vetra

Primorske novice, Kronika: Smučka in nahrbtnik sta ostala pred bivakom.

Dan po tragični smrti turnega smučarja je pred vhodom v bivak pod vrhom Krna tolminski gorski reševalec našel smučko in nahrbtnik. Usoden naj bi bil močan sunek vetra, ki je smučarja pahnil na strmino.

»Smučka in nahrbtnik z vso opremo sta ostala pred vhodom v bivak,« nam je včeraj povedal Miljko Lesjak, tolminski gorski reševalec, ki se je dan po tragični nesreči in reševalni akciji povzpel na Krn. Na pobočju so bile v snegu še vedno vidne sledi, kjer je 40-letni David Fajt iz Sovodenj drsel tisoč metrov v globino in obležal mrtev nad planino Zaslap. Druga smučka je pridrsela s pokojnikom. Tudi včeraj je na Krnu pihal močan veter, ki je dosegal hitrost sto kilometrov na uro. V podobnih vremenskih razmerah so se v soboto popoldne s planine Kuhinja povzpeli na Krn Fajt ter njegova prijatelja Massimo Caudi in Manuela.

Prenočili so v bivaku in se zjutraj odločili za povratek. Caudi je z dekletom hotel sestopiti peš, Fajt, ki je bil velik ljubitelj smučanja, pa je nameraval turno smučati. Po besedah Caudija naj bi Fajta v strmino pahnil močan sunek vetra.

 »Ko sva bila približno sto metrov pod kočo, sva zaslišala krike in zagledala Davida, ki je le nekaj metrov stran z veliko hitrostjo drsel po plošči navzdol. Takoj sva vedela, da bodo posledice verjetno tragične,« je za medije povedal Caudi, ki je poklical na pomoč najprej italijanske, nato pa še slovenske reševalce. Na kraj nesreče sta v nedeljo prišla tudi pokojnikova starša, ki sta želela videti, kje je ugasnilo sinovo življenje.

TK

09.03.2010
 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Smrti botroval sunek vetra"

Miljko Lesjak,

Bil sem na kraju in močno dvomim, da je bil za nesrečo kriv sunek vetra. Jutro po nesreči je veter na gori pihal še precej močneje, a pri Gomiščkovem zavetišču sploh ni bilo tako kritično. Je le nekoliko bolj v zavetrju, kot ostalo pobočje. Sicer pa vse to ugibanje ne spremeni ničesar. Na žalost...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti