Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Eksotika na Siciliji

ponedeljek, 22. februar 2010, ob 10:19, Nejc Kuhar, ogledov: 1652

4. tekma svetovnega pokala v TTS na pobočjih vulkana Etne

Od srede do sobote se je 4-članska reprezentanca (Nejc Kuhar, Matjaž Mikloša, Klemen Triler in Anže Šenk) mudila na Siciliji, kjer je bila četrta tekma svetovnega pokala v sezoni.

V sredo nas je Etna pričakala v vsem svojem sijaju, s prekrasnim vremenom in prvomajskimi temperaturami. Ob pogledu na vulkan, ki iz letala izgleda kot prikazen, se ti kar naježi koža.

V četrtek smo poizkušali osvojiti vrh Etne, vendar nas je orkanski veter obrnil nekaj sto metrov pod vrhom. Veter je na splošno značilen za Etno, saj le ta s svojo samostojno lego in višino prek 3300 metrov ujame vse vetrove iznad sredozemskega morja. Temperature so bile tudi na gori spomladanske, ves čas nad 0°C, sneg pa pravi spomladanski sren.

V soboto je prišel dan tekme, zbudili pa smo se v oblačno in zelo vetrovno jutro. Štart tekmovanja so nam vztrajno prestavljali in prilagajali traso proge glede na vremenske razmere. Tekom dopoldneva se je vreme izboljšalo, veter v višinah pa je ostal. Tako smo ob 11.30 uri štartali na traso, ki je imela kar 9 sicer kratkih vzponov v skupni višini 1400 metrov. Tekma je bila zaradi kratkih vzponov zelo hitra, veliko vlogo so odigrale tudi hitre menjave, spusti pa zaradi odličnih razmere niso delali selekcije. V konkurenci 42 tekmovalcev iz 11 držav smo se odrezali odlično. Nejc Kuhar je zasedel 18., Matjaž Mikloša 27. in Klemen Triler 29. mesto. Za vse tri je bila to dobra popotnica pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Andori. Med najboljšimi pa bi lahko rekli vse po starem. Zmagovalec ponovno španski 'čudežni deček' Kilian Jornet Burgada, na drugem mestu Italijan Manfred Reichegger in tretjem 'stari maček', Francoz Florent Perrier.

Nejc Kuhar

Oznake: smuTurno, tekTS
eXTReMe Tracker