Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Navdušenje na drugi preizkušnji Zahodne lige

Tjaša Kosič: Pretekli vikend se je na Jesenicah odvila druga tekma Zahodne lige 2010. Za nami je prva težavnostna preizkušnja.

Prvi vikend v februarju je potekala tekma Zahodne lige na Jesenicah. Prizadevni člani ŠPO Jesenice so odlično organizirali in izpeljali tekmo v težavnosti. Slast ob stisku oprimka na vrhu smeri je bila tokrat dana tudi začetnikom. Namen je bil dosežen, saj so vsi tekmovalci doživeli prijetno izkušnjo, pohvale pa so kar deževale.
Potek tekmovanja je bil sledeč: za razbitje treme in mogoče še rahlo ogrevanje je poskrbela prva smer. To so preplezali vsi. Druga in tretja smer razdelita plezalce po vloženem trudu na treningih. Preplezana predhodna smer do vrha je bila pogoj za nadaljevanje v naslednji smeri tekmovanja. Gibi v smereh so se seštevali, tako, da je zmagovalec tisti, ki prepleza vse tri smeri do vrha. Če je teh plezalcev več se izvede še superfinale na eni ali več smereh.
Da priljubljenost športu, kjer enakomerno krepimo levo in desno polovico telesa obenem pa vse to koordiniramo z glavo narašča, kaže magična meja 200 prijavljenih tekmovalcev. Gledalci so tako zapolnili telovadnico, da bi jo bilo potrebno povečati.


Ker je namen tega plezalnega tekmovanja predvsem v druženju in primerjanju s sovrstniki si najboljše med dobrimi preberite v rezultatih s tekme: Rezultati >>>

Zahvala za odlično izpeljano tekmo, gre celotni mladi in malo manj mladi ekipi ŠPO Jesenice.


Tjaša Kosič, ŠPO Jesenice

 

AO Kranj: Zahodna liga 2010 >>>

AO Kranj: Rezultati >>>

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti