Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hitrostni rekord Blaža Kešnarja na tekmovanju Zahodne lige

Aleš Pirc: Za nami je prva tekma Zahodne lige 2010. ŠPO Rašica je v Ljubljani prvič organizirala hitrostno preizkušnjo.

V nedeljo, 31. januarja 2010, se je 150 otrok starih od 7 do 15 let iz gorenjske, primorske in ljubljanske regije pomerilo na 1. tekmovanju za pokal Zahodne lige.

Tekmovanje v hitrostnem plezanju je bilo prvič izvedeno v Ljubljani, vsa pohvala za brezhiben potek gre organizatorju Planinskemu društva Rašica iz Šentvida, ki je plezalni javnosti predstavil svoj novi merilni sistem, uporaben za vse tri discipline športnega plezanja. Blizu 400 gledalcev je z bučnim navijanjem v finalnih bojih dvigalo temperaturo do vrelišča, pravi val navdušenja pa je požel zmagovalec med starejšimi dečki Blaž Kešnar ŠPO Domžale, ki je s časom 28,62 sekunde dosegel najhitrejši skupni čas obeh smeri.Organizator je za moški in ženski rekord v najstarejši kategoriji pripravil posebno nagrado pokrovitelja Zavarovalnice Triglav, ki jo je med st. deklicami s časom 36,03 sekunde osvojila Tjaša Kalan AO Kranj.

Največ zmag – tri so osvojili plezalci iz ŠPO Tržič, na zmagovalne stopničke pa so se največkrat – štirikrat povzpeli plezalci gostitelja ŠPO Rašica.

V najmlajši kategoriji sta bila najhitrejša Lan Möscha, ŠPD Korenjak in Neli Bratož, AO Vipava. Pri starejših cicibanih sta v finalnem nastopu smer najhitreje preplezala Aleš Peharc, ŠPO Tržič in Špela Kešnar, ŠPO Domžale. Anže Peharc, ŠPO Tržič in Larisa Fabjan, AO Vipava sta slavila v kategoriji mlajših dečkov in deklic, pri najstarejših sta se najbolje odrezala, rekorder smeri, Blaž Kešnar, ŠPO Domžale in Karin Erjavec, ŠPO Tržič. Čestitke prav vsem nastopajočim.

Veseli podatek, da je bila najštevilčnejša kategorija starejših dečkov, kjer je očitno zanimanje za hitrostno plezanje v porastu.

Več rezultatov >>>

Zahodna liga se bo to soboto preselila na Gorenjsko, kjer bosta v dveh zaporednih vikendih na vrsti tekmi na Jesenicah.

Aleš Pirc, ŠPO Rašica

AO Kranj: Zahodna liga 2010 >>>

AO Kranj: Rezultati >>>

 

  

  

 

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti