Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje planinskih veteranov pod Snežnikom

Vojko Čeligoj: Starejši bistriški planinci že sedmo leto negujejo prijetna planinska srečanja generacije, ki je dala poseben pečat planinstvu pod Snežnikom.

Tokrat so se zbrali zadnji januarski petek v gostišču na Zemonski vagi pri Ilirski Bistrici in preživeli večer v klepetu in spominih na njihove stotere planinske poti po domačih in tujih gorah. Nekateri od njih so še redni obiskovalci Snežnika njihove gore, manj jih je, ki se še podajo na Triglav, dosti pa jih je vključenih v pohodno skupino Univerze za tretje življensko obdobje, ki jo vodi njihova članica Dora Kalčič. Na srečanju so se spomnili tudi svojih planinskih tovarišev, ki so preminuli v zadnjih letih, še posebej drage planinke Ade Rolihove, ki so ji namenili posebno pozornost.

Gost večera je bil domačin nadebudni hribolazec Edo Polh, ki je prisotne z diapozotivi popeljal po starodavnih inkovslih poteh po Peruju na skrivnostni Machu Pichu in na ogled zagonetnih inkovskih geometrijskih likov na prostranstvih perujske puščave.

Tudi tokrat so se pri organizaciji srečanja izkazale planinke Marica Gaberšnik, Dolores Kastelic in neumorna Jožica Knafelc, ki je za vse prisotne pripravila šopke planinskega cvetja iz papirja in vzorna vabila s posebno pesmico namenjeno tej planinski druščini...

Vojko Čeligoj
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti