Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nejc Kuhar prvi na Mountain Attacku

... prva slovenska zmaga presenetila prav vse!

V petek zvečer mi je v Avstrijskem Saalbachu uspelo zmagati na tekmi Mountain Attack, kar lahko zagotovo štejem za moj največji športni dosežek. To so bile sanje in tiha želja vse odkar sem prvič nastopil na tej tekmi pred šestimi leti. Mountain Attack ni samo najprestižnejša in najmnožičnejša v Avstriji, ampak že z imenom same tekme kar najbolje opiše našo športno panogo. Zmaga med nastopajočimi iz dvanajstih držav in tisoč glavo množico navijačev je res neverjetna.

Na Mountain Attacku sicer potekata vzporedno dve dirki, krajša TOUR z 2000 metri višinske razlike na kateri sem nastopil tudi sam in daljša MARATON s 3000 metri višinske razlike. MARATON razdalja je sicer s strani organizatorjev bolj priznana, tudi s pogleda nagrad, vendar je TOUR množičnejši, saj je letos v cilj prišlo kar okrog 350 tekmovalcev.
Letos sem za strma smučišča res odlično pripravljen, saj sem ves čas hodil kot vodilni, ob meni sta bila v prvi polovici le dva tekmovalca iz MARATONA, nato pa se je proga ločila in v cilj sem prišel z minuto prednosti pred zasledovalci. Naj omenim tudi odlična nastopa Klemena Trilerja, ki je zasedel prav tako odlično sedmo in Marjana Zupančiča, ki je končal na enajstem mestu.

Rezultati:
1. Nejc Kuhar (SLO)
2. Robert Eder (AUT)
3. Josef Rottmoser (GER)
...
7. Klemen Triler (SLO)
11. Marjan Zupančič (SLO)


 

15.01.2010

 

mountain-attack.at

 

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti