Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Državni prvak v vzponu je Nejc Kuhar

KTTS pri PZS: V soboto, 9. januarja 2010, je bilo na Zelenici prvo državno prvenstvo v vzponu

Zelenica, sobota, 9. januarja 2010: Slovenski tekmovalni turni smučarji so se v soboto popoldne na Zelenici pomerili na prvi letošnji tekmi slovenskega pokala, ki je bila hkrati tudi prvo državno prvenstvo v vzponu. Naslov prvaka je osvojil Nejc Kuhar (TTSO Jezersko).

Organizatorji iz Turno smučarskega kluba Olimpik iz Krope so bili zaradi novozapadlega snega še nekaj ur pred tekmo v dilemi, ali jo sploh izpeljati – odločitev »za« je padla šele po temeljitem pregledu terena, ki je pokazal, da je varno. Tako se je z Ljubelja proti Zelenici in naprej do cilja na vrhu smučišča pod Trianglom pognalo 42 tekmovalcev in rekreativcev. Zmagovalec, Nejc Kuhar iz Kokre (TTSO Jezersko) je za 3 kilometrsko progo s 605 metri višinske razlike potreboval le 25 minut in 55 sekund. Drugi je bil Klemen Triler iz Naklega (TSK Olimpik), ki je zaostal 21 sekund, tretji pa je bil Anže Šenk z Jezerskega (TTSO Jezersko), ki je v cilj prispel dobro minuto za zmagovalcem.

V smučino so se podali tudi trije mladinci: s časom 29:41:00 je bil najhitrejši med njimi Luka Mihelič (TSK Olimpik), ki je za več kot dve minuti ugnal Jezerjana, Roka Damjaniča in Jona Žagarja (oba TTSO Jezersko).

Med šestimi tekmovalkami je premoč – tako kot že večkrat v preteklih sezonah – izkazala Jana Marinko (AO Rašica) s časom 35:20:00. Za dobre 3 minute je zaostala Manca Šolar (TTSO Jezersko), tretja pa je bila Katarina Stare (TSK Olimpik), ki je v cilj prispela 7 minut za zmagovalko.

Tomaž Zupančič, vodja organizacijskega odbora in predsednik TSK Olimpik, je glede na situacijo, kakršno so v soboto pogojevale vremenske razmere zadovoljen. »Do enajstih nismo vedeli, ali tekma sploh bo, nismo bili prepričani glede varnost pred snežnimi plazovi. Ko pa smo pregledali teren, se je izkazalo, da je varno. In tekma je uspela: sicer bi bili veseli še kakšnega tekmovalca več, vendar smo vseeno lahko zadovoljni. Proga je bila fantastična, med tekmovalci in seveda tudi med prireditelji je vladal pozitivni adrenalin, vse se je dobro izteklo. Stremimo k temu, da bi bilo prihodnjič še bolje, radi bi privabili tudi tuje tekmovalce,« je povedal Zupančič.

Tekmovalni turni smučarji se bodo za slovenski pokal znova pomerili zadnjo januarsko soboto na Jezerskem, kjer pripravljajo že tradicionalno, 15. turno smučarsko tekmovanje.

Naši najboljši sicer redno sodelujejo tudi na tekmah v tujini – ena od preizkušenj bo že v petek, v Saalbachu. Zanesljivo bo na prestižni Mountain Attack odpotoval Nejc Kuhar, ki je bil lani tam izvrsten 4.

Uradne rezultate sobotne tekme v vzponu si lahko ogledate na TSK Olimpik.

Petra Lombar, KTTS pri PZS

TSK Olimpik

 

 

 

 

 

   

 

Fotografije: Tomaž Zupančič

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti