Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

AN - 12.01.10

 

 

 

torek, 12. januar 2010, ob 00:00, Tomaž Jakofčič, ogledov: 3314

Malo novic iz tujine

Alpiniste bo razgnalo! Toliko se govori o odličnih razmerah, vreme pa se kar noče in noče urediti in spustiti željne plezanja v stene. To stanje je nevarno. Nekaj alpinistov se je, že skoraj od vstopa v steno, pripeljalo v velikem plazu nazaj na Okrešelj, na srečo brez hujših posledic. Pametno je počakati, da se snežna oddeja dobro posede. Saj bo z roba sten potrebno tudi sestopiti. Tokrat tako le vesti o nekaj naših, ki so se odpravili plezat v tujino.

Slapovi v Avstriji

Navezi Peter Juvan (AAO) - Jan Valentinčič (AO Železničar) in Uroš Gračner (AO Celje Matica) - Maja Lobnik (AO TAM) sta glede na vremensko situaciijo pri nas odšli plezat slapove v Avstrijo, v Bad Gestein. V impozantni Eisareni so našli dobre razmere v atraktivnih slapovih. Kvaliteta ledu je bila sicer spremenljiva, vse od mokrega ledu pa do suhih ledenih krožnikov. Za informacijo so povedali še, da je cena avtovlaka 30 €, narejenih je večina slapov, pleza pa se na veliko po celi dolini. V soboto so preplezali slap Mordor (Wi 5, 300 m), v nedeljo pa Federweissfall (Wi 4, 180 m).

Kanderstegg

Dejan Koren me je opomnil, da se je minuli podaljšani vikend mudil v Kandresteggu, kjer se je udeležil Fetivala lednega plezanja. Sodeloval je na tekmovanju, končal v polfinalu na dobrem 11. mestu in preplezal nekaj lepih smeri v okoliških stenah. Najboljši vzpon je Mission Possible (M11) v drugem poizkusu. Daljši opis dogajanja se nahaja na Dejanovi strani.

Srečno!

Tomaž Jakofčič

Oznake: AN
eXTReMe Tracker