Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Brez stranskih učinkov

Primorske novice: V nedeljo je vrh Slavnika odmevala pesem ...

"Gojimo prijateljstvo, to je zdravilo brez škodljivih stranskih učinkov!" so bile zaključne besede nagovora in voščila za leto 2010, ki jih je predsednik Obalnega planinskega društva (OPD) Koper Aldo Zubin povedal v nedeljo vrh Slavnika.

Na Slavniku, istrskem Triglavu, se je v nedeljo v čarobnem zimskem dnevu zbralo nekaj sto sproščenih planincev in drugih ljubiteljev morju najbližjega tisočaka. Ustvarili so nepozabno ozračje, nabito s pozitivno energijo in dobro voljo.

Kaj takega je mogoče doživeti samo v naravi! Idilična pot do vrha, enkraten pogled na Istro, Brkine, Nanos, Kamniške, Julijske, Karnijske Alpe pa Dolomite, ob vznožju pa bleščeče se morje. "A je sploh še kaj lepšega kot zasneženi Snežnik," so vzdihovali njegovi zaljubljenci. Nedvomno pa so največ k veselemu druženju pripomogli pevke in pevci pevske skupine OPD, ki je praznovala svoj prvi rojstni dan. Prav tam na vrhu so pred natanko letom dni sklenili ustanoviti planinski pevski zbor. Ideja je vžgala. Pod vodstvom Mirjane Bonin z navdušenjem vadijo, nastopajo na vseh društvenih prireditvah in pridobivajo nove člane. Ni čudno, da jim veselih napevov na Slavniku kar ni zmanjkalo. Dolgo se je v sončni dan razlegala njihova pesem. Kjer je morje, tam je sonce, kjer najdeš toplo dlan, nič več nisi sam, tam dom je moj...

ML

06.01.2010

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti