Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Snega je še pa še!

torek, 9. marec 2004, ob 14:02, Franci Savenc, ogledov: 1159

Andrej Rožič: Kot smo videli v soboto, ko smo prišli h Koči pod Bogatinom, ga zlepa ne bo zmanjkalo. - Koča bo naslednje štiri tedne precej zasedena

Kot smo videli v soboto, 6. marca 2004, ko smo člani PD Srednja vas v Bohinju prišli h Koči pod Bogatinom, da bi osvobodili oskrbnico in kuharico pred prihodom prve skupine študentov Fakultete za šport iz Ljubljane, ki vsako leto prihajajo na turno smučanje.
Pošteno smo se namučili, da smo odkopali vhod, osvobodili okna ...

Andrej Rožič


P.s.: Štiri tedne bo sedaj na Kraju bolj dren, pravijo, se pa ne bojimo, da bi zmanjkalo snega. Smuka pa bo glede na količino snega še kako kvalitetna in aktualna tudi v aprilu.
Za informacije je najbolje, da pokličete v kočo, na 050 621-943 ali tajnico društva na 031 341 821.


Komentiraj (1):

system, četrtek, 11. marec 2004, ob 12:31

Potem, ko so Bohinjci odkidali gospe Anico in Toncko, so na Kraj v nedeljo 7.3. prišli študenti Fakultete za sport. V nedeljo in ponedeljek je potem padlo se 40 - 50 cm pršiča, tako da smo na Kraju namerili od 350 do 400 cm snega! V naslednjih dneh (torek, sreda) se je sneg zelo lepo sesedal, tako da smo opravili kar lepe ture na Lanževico in Mahavšček. Grebeni so večinoma spihani, osoje so pršičaste, prisoje pa se čez dan lepo ojužijo, ponoči pa zmrznejo. Sneg se sicer predira pod težo smučarja, včeraj večinoma okoli 20 cm, ponekod pa več, drugod pa manj. Komna je trenutno pravi raj za turno smučanje, paziti pa je seveda treba, da se ne sili na pobočja, kjer bi se lahko sprožil kakšen plaz. (Popoldne se podre kakšen plaz južnega nesprijetega snega) .Pot na Komno je prehodna peš ali s smučmi, tudi smučljiva je lepo, le pešci so pri sestopu naredili kar preveč toboganov.

eXTReMe Tracker