Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Najbolj razbuljiv je bil zadnji dan

(485);
(494>;

ponedeljek, 8. marec 2004, ob 06:33, Franci Savenc, ogledov: 1344

KTTS: 2. svetovno prvenstvo v TTS je za nami - Slovenija 8. med 29 državami


Planinska zveza Slovenije, Komisija za tekmovalno turno smučanje, p.p. 214, 1001 Ljubljana


2. svetovno prvenstvo v TTS


Najbolj razbuljiv je bil zadji dan


Jezersko - 07.03.2004: Devetčlanska ekipa turnih smučarjev iz Slovenije je v preteklem tednu v Pirenejih na 2. SP v turnem smučanju (2. UIAA World Ski Mountaineering Championships) dosegla odlične rezultate in se uvrstila med najboljše države v mladi športni panogi, ki ne skriva svojih olimpijskih ambicij.

Po petih tekmovalnih dnevih je naša skromna osemčlanska tekmovalna ekipa (dva mladinca, dva mlajša člana in štirje člani) med 29 državami, ki so sodelovale na tem svetovnem prvenstvu, zasedla odlično osmo mesto: 1. Švica, 2. Italija, 3. Francija, 4. Španija, 5. Češka, 6. Slovaška, 7. Nemčija, 8. Slovenija…

Najvidnejše uvrstitve

V izrazito vzdržljivostnih preizkušnjah, kjer so morali tekmovalci premagovati od 950 do 2100 m višinske razlike (samo vzponi), z izrazitimi alpinističnimi odseki prog, kjer so jih čakali tudi zahtevni spusti po strmih koluarjih, je najboljše rezultate za slovensko reprezentanco dosegel devetnajstletni Nejc Kuhar iz Kokre (TTSO Jezersko), ki je kar dvakrat zasedel šesto mesto!

V isti kategoriji mladincev se mu je z odličnimi rezultati pridružil Žiga Karničar (TTSO Jezersko), ki je osvojil 8. in 10. mesto.

Med mlajšimi člani sta tekmovala Anže Šenk in Jernej Karničar ter osvojila 11. in 12. mesto (oba TTSO Jezersko).

Najhujša konkurenca je bila med člani, kjer smo imeli štiri predstavnike. V najdaljši disciplini članskih ekip so naši predstavniki med 44 ekipami zasedli 21 (Tone Karničar in Milan Šenk - Jezersko) in 22. mesto (Marko Lihteneker in Gregor Justin - Celje). V kombinacije ekipne in posamezne tekme je bil Milan Šenk 17, Marko Lihteneker 19. in Gregor Justin 21.

Tone Karničar pa se je v uvodni posamezni tekmi(Vertical race) zavihtel na 19. mesto med 56 tekmovalci.

Najbolj razburljivo je bilo prav gotovo zadnji dan tekmovanja, ko so bile na vrsti štafete. Slovenska štafeta v postavi Tone Karničar, Jernej Karničar, Žiga Karničar in Marko Lihteneker je presenetila prav vse in zasedla zares odlično šesto mesto.
Vrstni red štafet. Člani: 1. Francija, 2. Italija, 3. Švica, 4. Španija, 5. Slovaška, 6. Slovenija...

Komisija za tekmovalno turno smučanje
Drejc Karničar, vodja ekipe


Komentiraj (1):

Branko Ivanek, ponedeljek, 8. marec 2004, ob 07:23

Fantje: Bravo! Odlično ste se borili...

eXTReMe Tracker