Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Finale SP Kranj 2009

sobota, 14. november 2009, ob 21:29, Matevž Rehberger, ogledov: 1392

V finalu, ki bo jutri ob 17. uri, imamo v igri še tri predstavnike. Klemen Bečan, Maja Vidmar in Mina Markovič so potrdili dobro formo. Za končno zmago se bosta udarila Adam Ondra in Patxi Usobiaga.

Med 73 tekmovalci je večerni polfinale le za dve mesti zgrešil Jernej Kruder (28.), Urban Primožič je končal tekmovanje na 32. mestu, Izidor Zupan na 35., Jure Raztresen pa na 52.

Že kar pričakovano imamo v ženski konkurenci močno zasedbo. Skorajda z lahkoto so na vrh obeh kvalifikacijskih smeri zmogle Maja Vidmar, Natalija Gros in Mina Markovič. Z dobrim plezanjem si je priborila nastop v polfinalu tudi Asja Gosar (24.). V finale sta se uvrstili Maja Vidmar (4.) in Mina Markovič (5.), Natalija Gros pa ga je za las zgrešila in pristala na 10. mestu. V skupnem seštevku vodi Johanna Ernst, ki bo osvojila naslov že s 5. mestom.

Brata Bečan ter njun klubski kolega Matej Sova so se uspešno uvrstili v večerni polfinale. Klemenu je tik pod vrhom prve kvalifikacijske smeri zmanjkalo moči, v drugi smeri pa je suvereno preplezal do vrha. Jerneju Kruderju pa se je nastop v polfinalu izmuznil za le dve mesti. V finale se je uvrstil Klemen Bečan kot tretji, Jure Bečan in Matej Sova sta končala na 18. oz.19. mestu. V finale se je kot prvi uvrstil Adam Ondra, ki osvoji končno zmago že z jutrišnjim tretjim mestom.

In še nekaj kombinacij za končno zmago: če je Adam Ondra 8., mora biti Patxi 4. za končno zmago. Če je Adam 6., mora biti Patxi 3. Če je Adam 4., mora biti Patxi 2. Če je Adam 2. mora Patxi zmagati.

Rezultati na Sp Kranj

Oznake: PLE

Komentiraj (1):

Bojan Leskošek, nedelja, 15. november 2009, ob 11:45

"...Adam Ondra, ki osvoji končno zmago že z jutrišnjim tretjim mestom."
"...Če je Adam 2. mora Patxi zmagati."

Tukaj nekaj ne štima...

eXTReMe Tracker