Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 10.11.09

Nova smer v Macesnovcu

Nova smer v Macesnovcu
Jurij Hladnik in Nejc Marčič sta lepo izkoristila zadnje dneve, ki so še nudili lepo vreme za plezanje v kopni skali. Kot se za dobro vplezana, krepka fanta spodobi, sta se lotila nove smeri. Dobra poznavalca sten nad Krmo sta našla prostor v sicer malo obiskani južni steni Macesnovca. Smer strica Nejca je dolga 300 metrov, ocenila pa sta jo VII-/V-. Do stene sta prišla po lovski poti v območju Ambroževega žleba. Po poti sta tudi sestopila in ob tem uredila dve sidrišči za spust ob vrvi v zgornjem delu. Morda bo tudi to poleg tako dobrodošlega miru in tišine spodbudilo koga k obisku pozabljene stene.

Paklenica
V času študija so se veliko videvali, plezali skupaj doma in v tujih krajih. Življenjske poti so jih raztresle po deželi in srečanja so postala redkejša. Prejšnji vikend je poskrbel za prijeten flešbek, v lepem in tokrat zelo mirnem področju Paklenice. Matjaž Jeran, Rok Šisernik, Nastja Davidova – Šisernik in Jure Niedorfer so združili moči in preplezali tri smeri v kanjonu. Nastja, Rok in Matjaž Forma Vivo v soboto, naslednji dan pa Jure, Rok in Matjaž Union v Kuku od Zagona, Matjaž in Rok nista imela dovolj in sta zvečer ob polni luni  preplezala še Diagonalko.

Corto
Iz AO Domžale so sporočili lepo vest. Nejc Solje je pred časom že preplezal Gospodarja prstanov (7c+) v Mišji peči. Smer je v drugi polovici skupna s Cortom (8a) zato ni bilo potrebno veliko, da je v petek 30.10. preplezal še slednjo.

Srečno!

Tomaž Jakofčič

 

Smer strica Nejca


V Paklenici, foto: M. Jeran

Značke:
ALP AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti