Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bishop, boulderaški raj

petek, 30. oktober 2009, ob 05:30, Matevž Rehberger, ogledov: 1624

Video: Dan Beall v tretjem vzponu čez Luminance (v10/11), prvi ground-up (od spodaj, brez tope rope poskušanja oz. varovanja). Boulder se nahaja v Bishopu (Buttermilk), Kalifornija.

Bishop je boulderaški raj z več kot 2000 plezalnimi problemi. Je eden izmed redkih krajev na svetu, kjer se visoka koncentracija boulderjev združi z čudovitim okoljem in skoraj popolnim vremenom.

Dan Beall je opravil tretji vzpon Luminance (v10/11), prvega ground-up (od spodaj, brez tope rope poskušanja oz. varovanja). Linija vključuje težko plezanje in kočljiv pristanek.

"Čeprav se zdi, da boš umrl, mislim, da ni tako. Smer je dokaj varna zaradi pozitivnosti oprimkov in relativno kontroliranih padcev. Edino mesto, kjer se lahko poškoduješ je gib na vrhu, ampak, če prideš do tja ne bi smel pasti, ker je to verjetno najlažji gib v boulderju." je dejal Dan.

To je nedvomno eden najbolj neverjetnih kosov skale v Bishopu, Danov vzpon pa eden najbolj impresivnih dosežkov do zdaj! Sezona se je pa komaj začela...

Video: Dan Beall v tretjem vzponu, prvi ground-up, čez Luminance:

>

Dan Beall: Bishop - Luminance od Jonathan Deguzman na Vimeo.

Problem je ocenjen s v11, a Danu se zdi bolj v10. Odličen vzpon ground up, zagotovo.

Danovemu vzponu je po nekaj dnevih sledil še četrti, opravil ga je Charlie Barrett. Toda Charlie si je tako kot prva dva plezalca pomagal z tope rope študijem.

bishopbouldering.blogspot.com

Oznake: PLE, pleBAL
eXTReMe Tracker