Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mladi planinci OPD Koper na Šmarni gori

OPD Koper: Mladi planinci iz mladinskega odseka Obalnega planinskega društva Koper so se v sončnem oktobrskem jutru odpravili na Šmarno goro.

Da jim je vožnja hitreje minila, jim je mentorica Ada seznanila z zanimivostmi o Šmarni gori ter povedala zgodbo, zakaj zvonovi na Šmarni gori zvonijo ob pol enajstih ne pa ob dvanajstih. Hitro so prispeli v Ljubljano in avtobus jih je pripeljal do Vikrč, kjer so se razdelili v dve skupini. Manjša skupina starejših otrok se je pod budnim očesom vodnikov in mladinskih voditeljev odpravila po zelo zahtevni zavarovani poti na Grmado in naprej na Šmarno goro. Ostale mlade planince pa je lažja pot vodila naravnost na vrh Šmarne gore.

Šmarno goro je tako v lepem in sončnem vremenu osvojilo kar 51 mladih planincev, ki jih je spremljalo 10 vodnikov, mladinskih voditeljev in mentorjev. Na vrhu so si vsi odpočili, se okrepčali, uživali v prelepem razgledu in se igrali. Sestopili so v Tacen in se vsi zadovolnji nad lepim izletom vrnili v Koper. Po poti so veselo prepevali in se že veselili naslednjega izleta.

Tanja Brstilo, Irena Vitez

OPD Koper/galerija: Šmarna gora

 

 

 

Kategorije:
Novosti MLA SLO Vse objave
Značke:
MLA novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti