Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

AN - 27.10.09

  

torek, 27. oktober 2009, ob 00:00, Tomaž Jakofčič, ogledov: 2962

Dobrodošel zamudnik z dobrimi vestmi

Novi smeri v Julijcih
Tokratne novice iz alpinističnega sveta rešuje poročilo o zanimivih vzponih iz poletne sezone. Včasih je res fino, če se najde kak “zamudnik”. Tokrat je to Jurij Hladnik, ki je preplezal v letošnjem poletju dve zanimivi novi smeri v Julijskih Alpah. Prvo z Juretom Mihelčičem 2. avgusta v SZ steni Škrlatice, imenovano Smer ob zvoniku (VII-/IV-V, 400 m). Prvih sto metrov poteka po Spominski smeri Barbare Perčič. Drugo je plezal trinajst dni kasneje, z Nejcem Marčičem, v Trapezu Debele peči. Skriti izziv (modra linija na sliki) je visok 340 metrov, ocena pa VII/VI. Skala je v obeh smereh dobra.

AO Domžale v plezališčih
Tokrat so iz AO Domžale poslali poročilce tudi o njihovi športnoplezalni aktivnosti. Glavni je Klemen Vodlan – Klemzy, ki se je vrnil iz Kalymnosa z dobro bero vzponov. Na pogled je na otočku Telendos preplezal smer Marmornei (8a), v znameniti jami Sikati na pogled smer Adam Morgan (8a) ter v sektorju North Cape smer Helios (8a, 2.p.).

Ostale novice so z naše Primorske. Janez Cerar je Nad vasjo preplezal Brankovo krizo (7b+), Jani Abe in Nejc Solje sta uspela v Gospodarju prstanov (7c+) in Uroš Pavlič v Nini (7b).

ZDA

Dobili smo tudi lepo poročilo Matica Obida in Roka Stublja o njunem plezanju po ZDA. Ker ima veliko slik in daljši tekst, je objavljeno kot reportaža med novostmi.

Srečno!
Tomaž Jakofčič

Oznake: AN

Komentiraj (1):

Jurij Hladnik, četrtek, 29. oktober 2009, ob 11:58

O smeri v Trapezu bi popravil Tomža: Nova smer, ki sva jo preplezala je na sliki označena z rdečo in se imenuje Sposojeni izziv. Modra linija, Skriti izziv, pa je smer od Urbana Ažmana. Lp,
Jure

eXTReMe Tracker