Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 20.10.09

Mrtva sezona, vesti iz Paklenice in poročila iz Indije

Paklenica
V naših gorah je trenutno mrtva sezona. Višje je premrzlo in več kot kaka južna stena se ob lepi jeseni ne bo več zgodilo. Je pa ta čas že tradicionalno namenjen stenam brez sezone, med katerimi v naši daljni okolici seveda prednjači Paklenica. Dobili smo vesti o vzponu v Albatrosu (6c+, 350 m). Mitja Mežnarič in Nejc Šerbec sta ga preplezala v vetrovnih, mrzlih, skoraj zimskih razmerah.

Tudi iz AO Domžale so javili, da je njihov član Rok Benkovič plezal v Paklenici skupaj s koroškimi plezalci. V navezi z Gorazdom Robnikom (AK Ravne) je plezal Senza Pieta (6b+, 200 m), Albatros (6c+, 340 m), Kikos Bohrer (6a, 100 m) in Kosovo (6a+, 80 m). Vse prosto.

Indija
Pred kratkim sta se domov vrnili obe naši močni odpravi v indijsko Himalajo. Marko Prezelj je pripravil poročilo o uspešni odpravi, poleg njega še Rok Blagus in Luka Lindič, v skupino Bagiratijev. Tri prvenstvene smeri na tri Bagiratije in dobre Markove fotografije vsekakor morajo biti razlog za klik na objavo v naših novostih. Druga ekipa; Silvo Karo, Marko Lukič in Andrej Grmovšek se je vrnila domov predčasno in brez vrha. Če se tak dreamteam vrne domov praznih rok običajno sproži kopico babjih govoric in natolcevanj zato je Grmo potegnil pravo potezo in napisal poročilce tudi o odpravi, ki se ne kiti tako kot običajno vse njegove, z dolgim seznamom odličnih vzponov. Če alpinist jasno in glasno napiše kaj je bilo za razliko od običajnega “slabega vremena” razlog za obrat, to verjetno jasno kaže njegovo širino in neobremenjenost.

Srečno!
Tomaž Jakofčič

Značke:
ALP AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti