Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Težje kot znamenita Action Directe

ProMo blog: Markus Bock (Evolv) je preplezal The Man That Follows Hell (9a+), star projekt v Frankenjuri. "16 gibov, natanko toliko kot Action Directe (9a), zelo podobnih, a precej težjih.

Sveža jesen je omogočila nekaj pomembnih vzponov v Frakenjuri, Nemčija. Sarah Seeger je preplezala Steinbock, previsnih 22 gibov (8c). Smer je prvi preplezal Markus Bock avgusta 2008. Po Roninu (8c) na začetku leta, je Steinbock najtežja smer Seegerjeve in prav tako najtežji ženski vzpon v Frankenjuri.

 

Bock v The Man That Follws Hell (9a+).


Dan po njenem uspehu je Markus Bock doživel "enega najsrečnejših trenutkov" v plezalni karieri, ko je preplezal The Man That Follows Hell (9a+). Bockov vzpon, star projekt, je navrtal Milan Sykora (mož, ki si je zamislil linijo Action Directe) Bock je za nemški Klettern dejal: "16 gibov, natanko toliko kot Action Directe (9a), s primerljivim plezanjem in previsom. A posamični gibi so precej težji." Bock je crux (ključni gib) naredil v sedmem poskusu, četrtega oktobra. The Man That Follows Hell , je sedaj ob Coroni, najtežja smer v Frankenjuri.

Planetmountain.com

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti