Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN 13.10.09

Začenja se jesensko alpinistično zatišje


Novic je ta teden malo. Vreme ni bilo dovolj dobro za resnejše plezanje v gorah, niti za športno plezanje. Nedelja je v Ospu že naznanjala prihajajočo jesensko in zimsko gnečo v našem najboljšem plezalnem področju. A kar bo, bo. Top novica je seveda, da so se v domovino vrnili Rok Blagus, Luka Lindič in Marko Prezelj, ki so se dodobra naplezali v indijski Himalaji. Preplezali so nove smeri v Bagiratiju II, III in IV. Vem, da pripravljajo poročilo, ki ga bodo brez dvoma okrasili z lepimi fotografijami, zato naj tokrat ostane samo pri omembi odličnih dosežkov.

Nova smer
Nekoliko starejša novica je prišla iz AO Cerkno. Bolje pozno kot nikoli, zato jo z veseljem objavljam. Simon Markočič in Jože Makuc sta 27. septembra v zahodni steni Vrha nad Škrbino splezala zelo verjetno novo smer in jo poimenovala Vijuga ( V/III-IV, 200m). Zahodno steno te gore prav tako krasi odlična skala kot v sosednji južni Škrbinski plošči. Le stena Vrha nad Škrbino je bolj strma. Severnjakom je stena precej oddaljena, a verjamem, da več kot primerna za lepo jesensko plezanje.

Slike
Med prispevki, ki so objavljeni v Alpinističnih novicah na spletu, nekatere najpomembnejše pripraviva tudi za objavo v rubriki Novice iz vertikale v Planinskem vestniku. Uredništvo Planinskega vestnika daje največji poudarek objavi vseh prvenstvenih smeri in variant, zraven katerih seveda sodijo tudi fotografije z vrisanimi smermi. Tudi sicer so novice brez fotografij precej monotone, zato si želimo pridobiti čim več kakovostnega fotomateriala. Naprošamo torej plezalce, ki na naslov alp.ple@gmail.com pošiljajo fotografije akcije ali dokumentarne narave in novih smeri ali težkih ponovitev, da posvetijo nekaj pozornosti kakovosti fotografij, ki naj bo primerna za objavo v tiskanem mediju. Fotografije naj bodo opremljene z osnovnimi podatki (opis, avtor). Pri fotografijah z vrisanimi smermi potrebujemo tudi enako fotografijo brez vrisa. Podrobnejša navodila za pripravo fotomateriala so dostopna na spletni strani PV. Vem, da je to prošnja, ki za realizacijo potrebuje nekaj več truda in časa, a mislim, da bo s tem listanje naše edine gorniške revije, ki postaja iz leta v leto boljša, precej prijetnejše.

Srečno!
Tomaž Jakofčič
 

Značke:
AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti