Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

03.10.: Mihov memorial - navodila

  29.09.2009

 

Uka in Miha

Pred slabim letom se je v Himalaji ponesrečil naš prijatelj Miha Valič. Njemu v spomin bomo v soboto. 3. oktobra 2009, priredili spominski pohod iz Ljubljane do Škofje Loke prek Polhograjskih dolomitov.

sreda, 30. september 2009, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 1476

Trasi za kolesarje in tekače sta precej podobni: tekaška poteka po ustaljenih cestah, kolovozih in markiranih poteh, kolesarska pa se izogne nekaterim predelom, ki niso prevozni.

Vris poti je na karti (JPG): manjša datoteka (1,3 MB) in večja (4,9 MB) >>>

Kolesarska trasa je dolga nekako 30 kilometrov z okoli tisoč metrov vzpona; čas 2,5 ure in več.
Tekaška proga je za malenkost daljša, ima pa prav tako okoli tisoč metrov vzpona.

Organizirane osvežitve na sami trasi ni, so pa ob poti gostilne in kmečki turizem, kjer se je moč osvežiti; imejte zatorej s seboj nekaj malega denarja ali pa pijačo.

Cilj obeh tras je na tabornem prostoru na sotočju obeh Sor v Škofji Loki (glej karto), kjer bo tudi piknik in večerni taborni ogenj. Za hrano in jedačo bo poskrbljeno v obilni meri, pobirali pa bomo 5 EUR ‘prostovoljnih’ prispevkov, da pokrijemo še ostale stroške. Na tabornem prostoru bo mogoče tudi prespati, če prinesete šotor in ostalo opremo.

Predlagamo, da se vas več skupaj dogovori s kom, ki bo šel direktno na piknik, da vam pripelje suhe obleke in ostale stvari, ki jih boste potrebovali po zaključeni trasi. Hrana in pijača bosta pripravljeni od 13. ure dalje, kar naj bo tudi orientacijski čas za tiste, ki bodo prišli neposredno na piknik.

Trasa ni označena zato si jo dobro oglejte na karti, je pa njen potek dokaj enostaven.

Dodatne informacije: [email protected] oz. 031 649 129 

Celotna objava tudi na mihavalic.net/blog >>>

eXTReMe Tracker