Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Vidmarjeva tretja v Belgiji

SiOL/SPORTAL, 27.09. 09:12: Vidmar tretja v Belgiji

ponedeljek, 28. september 2009, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 1466

SiOL/SPORTAL - STA: Škofjeločanka Maja Vidmar je na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v belgijskem Puursu osvojila tretjo mesto.

Zmagovalko izenačene tekme je odločilo šele superfinale, v katerem se je Vidmarjeva pomerila s Korejko Jain Kim in Avstrijko Johanno Ernst. Nazadnje sta bili od najboljše slovenske plezalke boljši obe tekmici.

Slavila je Avstrijka Ernstova, južnokorejska tekmovalka pa je bila druga. Vidmarjeva in Klemen Bečan sta bila sicer edina slovenska finalista na tekmi v bližini Bruslja. Bečan je tekmo končal na 5. mestu.
V moški konkurenci je zmagal Čeh Adam Ondra, drugi je bil Španec Patxi Usobiaga Lakunza, tretji pa Francoz Manuel Romain.
Ostalim slovenskim predstavnikom preboj med osmerico ni uspel, so se pa vsi uvrstili v polfinale. Natalija Gros je z 9. mestom končala ravno pod črto finalistk, Mina Markovič je zasedla 11. mesto, Asja Gosar pa se je povzpela na 17. mesto. Klemenov brat Jure Bečan je zasedel 25. mesto.

Vsa objava na SiOL/SPORTAL >>>

V skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju je Vidmarjeva, ki se je letos že tretjič povzpela na stopničke, ohranila tretje mesto. Klemen Bečan se je prebil med deseterico. V deseterici najboljših plezalk je še Grosova na petem mestu. ...

STA

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker