Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gorski tek na Veliko planino

Kamničan.si - Nika Vrhovnik: Kamnik bo 5. septembra 2010 gostil svetovno prvenstvo v gorskih tekih.

Organizatorju svetovnega prvenstva, Klubu gorskih tekačev Papež, je bila tako pomembna vloga, kot je organizacija svetovnega prvenstva, zaupana zaradi odlično izpeljanega WMRA Grand Prix gorskega teka na Grintovec letošnjo zadnjo julijsko nedeljo.

Organizaciji gorskega teka je naklonjena tudi Občina Kamnik. Župan A. Tone Smolnikar je tako v začetku septembra sprejel predsednika Svetovne zveze v gorskih tekih Bruna Gozzelina, predsednika Združenja za gorske teke v Sloveniji, Toma Šarfa ter predsednika Kluba gorskih tekačev Papež, Dušana Papeža. Srečanje, katerega so se udeležili še nekateri predstavniki Svetovne zveze v gorskih tekih, je bilo v prvi vrsti namenjeno pripravam na svetovno prvenstvo v gorskih tekih, ki ga bo Kamnik gostil prihodnjo jesen, natančneje 5. septembra 2010.

Občina Kamnik bo svetovno prvenstvo tudi finančno podprla saj se, po besedah župana Smolnikarja, zaveda, da gre za športni dogodek, ki lahko pomembno prispeva pri promociji našega mesta in občine.

Gorski tek na Veliko planino bo prvi to vrstni dogodek nasploh na slovenskih tleh, kar za Kamnik predstavlja veliko čast in priložnost, saj bo mesto v prvih septembrskih dneh v prihodnjem letu gostilo preko 400 najboljših gorskih tekačev iz 43 različnih držav. Trasa teka bo tekače vodila iz Stranj mimo romarske cerkvice na Sv. Primožu vse do Velike planine, kjer bo tudi cilj teka.

Po besedah Dušana Papeža, predsednika KGT Papež, so priprave na tekmovanje v polnem teku. Organizatorji so se že sestali tudi z Atletsko zvezo Slovenije, ki bo po svojih močeh pripomogla pri organizaciji tekmovanja.

21. 9. 2009

Župan občine Kamnik A.Tone Smolnikar v družbi predstavnikov in predsednika Svetovne zveze v gorskih tekih Bruna Gozzelina, predsednika Kluba gorskih tekačev Kamnik Dušana Papeža ter predsednika Združenja za gorske teke v Sloveniji Toma Šarfa.

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti