Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Svetovni dan hoje 2009

PZS, 18.09.: Svetovni dan hoje 2009

sobota, 19. september 2009, ob 19:23, Matjaž Šerkezi, ogledov: 1423

KVGN PZS in PD Gornji Grad: Z namenom opozoriti slovensko javnost na problematiko nedovoljenih voženj v naravnem okolju in vzpodbuditi naravi prijazno obiskovanje gora...

VABI VSE, DA SE PRIDRUŽIJO VSESLOVENSKI AKCIJI PLANINSKIH POHODOV OB MEDNARODNEM DNEVU HOJE Z NAMENOM OPOZORITI  SLOVENSKO JAVNOST NA PROBLEMATIKO NEDOVOLJENIH VOŽENJ V NARAVNEM OKOLJU IN VZPODBUDITI NARAVI PRIJAZNO OBISKOVANJE GORA.

Z množično udeležbo na pohodih po vsej Sloveniji bomo sporočili javnosti in državi, da želimo aktivno in čimprejšnjo ureditev te do sedaj neustrezno rešene problematike, ki se pojavlja na območju celotne Slovenije ter se z vsakim letom povečuje in tako povzroča vse večje negativne posledice za naravo in ljudi. Ker akcija sovpada s prihodom zime, želimo še posebej opozoriti na vožnje z motornimi sanmi, terenskimi vozili (offroad) in štirikolesniki.

Predlogi in usmeritve:
Predlagamo, da društva organizirajo pohode v domače predele, ki so najbolj problematični z vidika nedovoljenih voženj v naravnem okolju. Pri tem je zaželeno povezovanje več planinskih društev, morda kar v okviru MDO, ter vključevanje sorodnih društev in organizacij, zato naj bi bili pohodi lokalno dobro medijsko podprti. S seboj povabite še kakšnega strokovnjaka s področja varstva narave, predvsem pa varuhe gorske narave.

Pohode bi izvedli v nedeljo, 18. oktobra 2009, v dopoldanskem času. Da bo akcija potekala koordinirano, izvedbe pohodov sporočite strokovnemu sodelavcu na PZS Matjažu Šerkeziju, (01) 43 45 686, do petka, 16. oktobra 2009.

Primer povabila

PD Gornji Grad v okviru te akcije organizira planinski pohod na Menino, v nedeljo, 18. oktobra 2009, s pričetkom ob 7. uri izpred trafike v središču kraja (nasproti gostilne Pri Jošku). Pot bo potekala mimo Semprimožnika preko Ovčjega stanu (vzpon: 3 h, sestop: 2 h). Vsak udeleženec pohoda prejme malico in čaj v domu na Menini. Kontaktna oseba: Lojze Gluk - vodja odseka za varstvo narave, 041 354 693, [email protected] .

HODIMO PEŠ V PLANINE - AVTOMOBILE, MOTORJE, ŠTIRIKOLESNIKE, MOTorne SANI ...
PA PUSTIMO V DOLINI!

Rozalija Skobe, načelnica KVGN UO PZS

eXTReMe Tracker