Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Naših 100 žensk gre na Triglav

Slovenske novice - Boštjan Fon:  Letošnji 44. tradicionalni pohod Sto žensk na Triglav, ki si ga je zamislil Ante Mahkota v 60. letih prejšnjega stoletja, se bo začel

... s popoldansko dobrodošlico v Lescah in odhodom do vojašnice na Rudnem polju, nato pa v petek ne glede na vremenske razmere sledi vzpon do Planike in naprej proti vrhu

Rudno polje, 2. septembra: Dan D je napočil! Čeprav smo v strahu pred vremenom zadnje dni dobivali precej klicev naših izžrebank, smo trdno odločeni, da v petek zjutraj krenemo proti vrhu. Kot vsako leto. Brez skrbi, z nami so izkušeni vodniki gorske enote policije, vsi gorski reševalci, poleg njih bo v koloni zdravnica, prav tako gorska reševalka, in še en izkušen gorski reševalec, če bo kdo potreboval individualno vodenje ali kakršno koli pomoč. Natančnega števila udeleženk še ne moremo razkriti, saj ne vemo, koliko se jih bo pojavilo v vojaškem objektu EVOJO Pokljuka, kjer so nam ponudili prijeten počitek pred začetkom vzpona. Glede na vplačne kotizacije pa lahko zapišemo, da jih bo skoraj sto. Žal jih je dan pred odhodom pet odpovedalo udeležbo, in ker so se oglasile tako pozno, nismo mogli poklicati drugih. Da nam je tako ravnanje všeč, ne bomo trdili.

Nekaj navodil pohodnicam smo predstavili v posebnem pismu, ki so ga dobile na svoje naslove. Predvsem še enkrat poudarjamo, da pregledajo spisek potrebne opreme v nahrbtniku, ki smo ga zapisali. Več ne bo potrebno, morda le lahka vetrovka ali zaščita pred dežjem. Vam pa ponujamo možnost, da v vrečki, ki jo označite s svojim priimkom, pripravite suho oblačilo, morda še brisačo ali osvežilne robčke ter lahko obutev, ki jo bomo pustili v vojašnici in jo boste lahko uporabile ob vrnitvi v soboto..

Te dni je na pošti Bled na ogled razstava posebnih poštnih žigov in dopisnic, ki so jih naše pohodnice s pozdravi v desetletjih pošiljale po vsem svetu. Janko Štampfl je z Jankom Kovačičem pripravil in uredil bogato in zanimivo gradivo, ki po svoje dopolnjuje pohod skozi leta. In seveda, na dan vzpona bo samo za nas odprta pošta ob Aljaževem stolpu. Zanimivo, ena od naših pohodnic je v povezavi z nekajmesečno polemiko o odstranitvi stolpa z vrha Triglava zapisala: »Morda je to zadnja možnost, da vidim Aljažev stolp na kraju, ki mu pripada.«

Vsem, ki boste ostali v dolini, sporočamo, da boste lahko v ponedeljek na straneh najbolj branega slovenskega dnevnika zasledili fotozapis naše odprave. Pohod Sto žensk na Triglav, najbolj organiziran in hkrati najbolj dokumentiran vzpon na vrh očaka naših sivga poglavarja, se lahko začne!

Boštjan Fon

03.09.2009

 


 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Naših 100 žensk gre na Triglav"

Domen Zupan,

Ne eno, ne drugo, ker gorski vodniki policisti obstajajo le v Slovenskih novicah. Našteti fantje so pripadniki GPE in GRS, nikakor pa niso gorski vodniki. Bi bil pa vsekakor zanimiv komentar ZGVS, kako gre takšno vodenje skupaj z njihovim slavnim 2. členom.


Boštjan Fon,

Se opravičujem za hudo kri ob podnaslovu v okvirčku, seveda ni bilo mišljeno kot povedo tri besede in niti se to ne uporablja kot uradna označba. Menda bi bilo bolje, če bi zapisal policisti v vlogi gorskih vodnikov ali kaj podobnega, a kaj ko okvirčki tehnično ne dovolijo dvovrstičnega naslavljanja. Moja napaka in pa prosim kakšne še posebej prizadete za opravičilo!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti