Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gore 2009

ŠD AKTIV Gore-Dole nad Idrijo je v nedeljo, 16. avgusta, organiziral 5. tekmo pokala Slovenije v gorskih tekih.

Tekma je štela tudi za izbor reprezentance Slovenije za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo 6. septembra v italijanskem Campodoncilu.

Lepo sončno vreme je v vas Gore nad Idrijo privabilo preko 120 gorskih tekačev, ki so se pomerili v 14 kategorijah (7 ženski in 7 moških) in sicer na dveh različnih progah. Za razliko od preteklih let je bila proga tako za otroške kot tudi za odrasle kategorije spremenjena. Tekači so tekli v nasprotno smer, večji krog, pa je bil tudi podaljšan za okoli 300 metrov.

Tako so se otroci, katerih se je na prireditvi zbrali okoli 60 pomerili na progi z dolžino kroga 1,1 km. Najmlajši so preteki 1 krog, najstarejši otroci pa 3 kroge in pri tem premagali 150 metrov višinske razlike.

Odrasle kategorije od mladincev oz. mladink pa do najstarejših veteranov pa so se podali na daljši krog v dolžini 3,4 km z 275 metri višinske razlike. Tako so mladinke in starejše veteranke pretekle en velik krog, mladinci, ostale ženske kategorije ter starejši veterani dva velika kroga v skupni dolžini 7,2 km ter pri tem premagale 550 m višinske razlike. Zadnji so se na progo s tremi velikimi krogi podali člani in mlajši veterani in tako preteki 10,7 km z 825 metri višinske razlike.

Pri mladinkah (1 velik krog) je najhitreje s progo opravila Kaja Obidič (Inov8 ŠD Nanos Podnanos), ki je za progo potrebovala dobrih 22 minut. Druga je bila Manca Šolar (TSK Merkur Kranj) s časom 24:38, tretja pa Katja Kozjek (TK Šmarnogorska Naveza s časom 25:16.

V mladinski konkurenci (2 velika kroga) je prepričljivo slavil Gašper Bregar (TK Šmarnogorska Naveza) s časom 38:47. Drugo mesto je osvojil domačin Tibor Golob Mrak, ki sicer tekmuje za TK Šmarnogorska zaveza. Za zmagovalcem je zaostal dobre dve minuti. Tretje mesto si je pretekel Matija Oblak (ŠD Tabor Žiri). Vstopnico za SP si je zagotovil še Tine Torkar (ŠD Nanos Podnanos).

V ženski konkurenci (2 velika kroga) si je prvo mesto pritekla Lucija Krkoč (ŠD Nanos Podnanos) s časom 41:46. Drugo mesto je osvojila njena klubska kolegica Mateja Kosovelj (ŠD Nanos Podnanos) s časom 42:18. Na tretje mesto se je uvrstila ml. veteranka Valerija Mrak (AD Posočje). Vstopnico za SP si je pritekla še Daneja Grandovec (AD Štajerska Maribor)

V članski moški konkurenci je tako kot v preteklih letih slavil najboljši slovenski gorski tekač Mitja Kosovelj (TK Kobarid Inov8), ki je za 10,7 km in 825 m spustov in vzponov potreboval 54 minut in 21 sekund. Na drugo mesto se je po povratku na tekmovanja prebil Peter Lamovec (ŠD Tabor Žiri), ki je za Kosoveljem zaostal minuto in 44 sekund. Na tretje mesto se je uvrstil Sebastjan Zarnik (KGT Papež). Vstopnice za SP so si zagotovili že Uroš Vodopivec (ŠD Nanos Podnanos) ter Simon Alič in Jože Čeh.

Bogat spremljevalni program, pohvale predstavnikov Združenja za gorske teke ter ostalih obiskovalcev med katerimi je bil tudi župan občine Idrija Bojan Sever in strokovni direktor Športne unije Slovenije Iztok Retar so lepa popotnica za nadaljnje delo Športnega društva AKTIV Gore-Dole nad Idrijo ter organizacijo tovrstne prireditve tudi v prihodnje. Zavedamo pa se, da nam vse to ne bi uspelo brez podpore sponzorjev in donatorjev ter vseh drugih, ki so kakor-koli pripomogli k izvedbi letošnje prireditve.

Klemen Petrič
Fotografije: Peter Kastelic


Letošnja novost je bil tek štafet. 4 prijavljene ekipe (2 ženski, 1 moška in 1 mešana) s po tremi tekači/cami, od katerih je vsak pretekel en velik krog (3,4 km ter 275 m višinske razlike), so startale skupaj s člani in mlajšimi veterani. Pri ženskah je slavila domača ekipa ŠD Aktiv, pred tekmovalkami iz TK Šmarnogorska Naveza, v ostalih dveh kategorijah pa smo podelili zlata odličja moški ekipi TK Šmarnogorska Naveza in mešani ekipi Puma.

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti