Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Na Roblek bom odšel …

petek, 7. avgust 2009, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 2422

PD Radovljica - Tone Tomše: V soboto, 1. avgusta 2009, se je ob lepem sončnem poletnem dnevu zbralo pri Roblekovem domu

... blizu 600 ljubiteljev avsenikovih melodij, predstavnikov klubov ljubiteljev in oboževalcev avsenikove glasbe, domačinov izpod Begunjščice in planincev iz vse Slovenije. Prenos instrumentov in ostale opreme ansambla »Karavanke« je opravil helikopter podjetja Flycom iz Most.

Prireditev se je tako kot vse dosedanje pričela ob 11. uri z znano avsenikovo skladbo Na Roblek bom odšel, ki jo je zaigral odličen ansambel »Karavanke«.
Navzoče sta nato pozdravila v imenu planinskega društva Radovljica predsednik Franci Ažman, v imenu Restavracije in gostilne Avsenik pa koordinator in pooblaščenec Marjan Legat. Nato se je pričelo pravo ljudsko rajanje ob zvokih avsenikovih melodij. Po mobitelu so udeleženci poslali prisrčne pozdrave Slavku Avseniku, ki je vsem zaželel prijeten dan in veselo druženje.V okviru prireditve je bil tudi  kviz o poznavanju zgodovine ansambla Avsenik in Planinskega društva Radovljica. Predstavljena je bila tudi nekdaj zelo pomembna dejavnost kmetov na Begunjščici, to je košnja sena v mesecu avgustu.
Dan je hitro minil in zvoki skladbe Na Golici so kar prehitro naznanili uradni konec prireditve. Mnenje vseh je bilo, da se ta že tradicionalna prireditev mora nadaljevati tudi v bodoče. In res so bile besede vseh, ki so odhajali v dolino: Naslednje leto se zopet vidimo.

Tone Tomše

Komentiraj (1):

Gorazd Gorišek, petek, 7. avgust 2009, ob 08:30

"Prenos instrumentov in ostale opreme ansambla »Karavanke« je opravil helikopter podjetja Flycom iz Most."

Ljudje smo res vsega sposobni. Velika veselica seveda ni izostala. Zaslužek verjetno ni zanemarljiv. Ves hrup zaradi nje, ki se je slišal daleč naokoli, pa seveda tudi ne. In vse to pod žegnom PD-ja! "Ena od osnovnih nalog planinske organizacije je varovanje gorske narave in okolja." Tako piše na spletni strani PZS. Besedo "je" bi bilo veliko ustrezneje zamenjati z "ni", ali pa vsaj "naj bi bila varuh gorske narave in okolja." Skoraj vsak dan me prepričujete, da v tej organizaciji nimam več kaj iskati. Če že ne prispevate k miru gorskega sveta, ga s takšnimi prireditvami vsaj kaliti ni treba. Ste kaj pomislili na živali in njihovo dojemanje velikih zabav v njihovem svetu? Obiskovalci niso nič krivi, muzikanti in njihova glasba še manj, PD Radovljica pa naj do prihodnje veselice resno razmisli, če so takšne množične in hrupne prireditve v gorah nujno potrebne.

eXTReMe Tracker