Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Padec tandema

GRZS/GRS Tolmin: A 46-09, 30.07.2009
Božca - Kobariški Stol
Sp. tri fotografije: Klemen Gričar

petek, 31. julij 2009, ob 09:08, Franci Savenc, ogledov: 2083

GRS Tolmin: V četrtek okoli 18. ure sta z vzletišča Božca na Kobariškem Stolu vzletela jadralna padalca v tandemu. Takoj ...

...  po startu  je prišlo zaradi porušenega ravnotežja padala do padca na strmo travnato pobočje, po katerem sta se kotalila in se zaustavila okoli 200 m pod vzletiščem. Pri padcu na pobočje sta se oba huje telesno poškodovala. Njunega padca ni videl nihče, zato je kar 40 minut trajalo, da so prijatelji o nesreči obvestili Regijski center za obveščanje.

Na kraju nesreče so posredovali reševalci Postaje GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS za reševanje v gorah z Brnika s posadko helikopterja SV. Poškodbe obeh padalcev so na kraju oskrbeli in imobilizirali, zatem pa jih namestili v vakuumsko blazino. Z elektromotornim vilom so ju potegnili v helikopter, nato pa enega za drugim prepeljali v jeseniško bolnišnico.
Posadki helikopterja gre zahvala, da se reševanje ni zavleklo v pozne nočne ure, saj je bil zadnji dvig ponesrečenca opravljen že v temi.

To je bilo letošnje že šestinštirideseto posredovanje reševalcev Postaje GRS Tolmin, od tega so dvaindvajsetkrat posredovali pri nesrečah jadralnih padalcev.

B&F Miljko Lesjak
GRS Tolmin 

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker