Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Padli steber se je upiral

Večer, Maribor - Jasmina Cehnar: Ves dopoldan in del popoldneva so včeraj zaposleni pri Pohorski vzpenjači odpravljali posledice padlega stebra.

Najprej so z osmega linijskega nosilca odstranili nekaj kosov kovine in drugih žičniških elementov ter z varilno napravo prerezali njegove noge, nato so ga s teptalnim strojem skušali povleči do Bellevueja. Ker je bil velik kos kovine za en stroj pretežak, so morali delavci aktivirati še drugi teptalnik. Šele z močjo dveh naprav in veliko razrite zemlje je nesrečni steber le priromal do vrha Pohorja.

Sicer pa, kot je povedal Robertino Ribič, tehnični direktor Pohorske vzpenjače, upravitelj mariborske žičnice že intenzivno dela na sanacijskem načrtu. Še vedno pa ni jasno, ali bo padla odločitev za obnovo kritičnih delov vzpenjače ali bo občina neposredno odredila izgradnjo nove naprave. V Športnem centru Pohorje namreč še zmeraj nimajo konkretnih ponudb, ki bi nakazale ceno sanacije, od katere bodo odvisni nadaljnji koraki. Kako naprej, bo v veliki meri odvisno tudi od morebitnih poškodb vlečne vrvi - na izsledke analize, kakšno škodo je vrv dejansko utrpela, upravitelj vzpenjače še čaka. Zagotovo pa bodo kmalu postavili povsem novi osmi steber, saj bodo lahko le tako vzpenjačo znova zagnali in natančno pregledali še druge žičniške elemente.
 

Jasmina Cehnar



 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vecer.si 28.07.2009

 Osmi steber vzpenjače je bil za en teptalni stroj pretežak, da so ga povlekli do vrha Pohorja, so morali aktivirati še drugega.

(Marko Vanovšek)
Osmi steber vzpenjače je bil za en teptalni stroj pretežak, da so ga povlekli do vrha Pohorja, so morali aktivirati še drugega.

 

 

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti