Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zlati častni znak PZS

PZS: ... in diplomo PZS podelili Miranu Bogataju - Civilna zaščita

Ob številnih naravnih nesrečah (zemeljski plazovi, poplave, potresi) vedno najprej pomislimo na Civilno zaščito RS, ki je v stalni pripravljenosti in zmeraj pravočasno na kraju dogodka. Z njo je tesno povezano ime Mirana Bogataja, ki je že več desetletij na njenem čelu.

Planinska zveza Slovenije je tesno povezana z delovanjem Civilne zaščite in s strani g. Bogataja deležna razumevanja predvsem pri nadelavi in popravilu planinskih poti, težkih gorskih nesrečah, uničujočih snežnih plazovih. Gre za visoko stopnjo dolgoletnega in konstruktivnega sodelovanja, kar je še posebej prišlo do izraza pri lanskem podoru skalovja pod Toscem.
Predsednik Planinske zveze Slovenije mu je iz teh razlogov, ob krajšem obisku g. Mirana Bogataja na Planinski zvezi Slovenije, podelil zlati častni znak in diplomo PZS in se mu zahvali za dolgoletno sodelovanje.
Ob tej priliki je bilo tudi nekaj časa za pogovor o preventivnem delu PZS, kot o najpomembnejši nalogi PZS. Ustrezno usposabljanje članov PZS bistveno pripomore k zmanjšanju števila nesreč, pravtako učinkovitost centrov CZ pri obveščanju.

Današnje srečanje in pogovor je bil vsestransko zanimiv in pomemben za nadaljnje sodelovanje med CZ in PZS.

PZS

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti PZS

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti