Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ogledali smo si: Otvoritev lednega plezalnega stolpa v Medvodah

Dušan Škodič: Fotoreportaža

Vabilo na otvoritev sem utegnil na Freeapproved prebrati šele uro pred začetkom. Še dobro, da imam do stolpa komaj dober streljaj (v bistvu sem se vedno spraševal, kako lahko to izmeriš), zato sem nemudoma skočil na kraj dogajanja.

Šlampastega branja sem se zavedel šele tam, saj na stolpu ni bilo ledu niti za v viski. Oče stolpa Zlato Plešnik je še enkrat povedal, da pride agregat šele konec avgusta in tedaj lahko v Medvodah pričakujemo prvo poledenitev (samo bog ve, kako so si ob tem oddahnili v hidroelektrarni na drugi strani ceste, ker verjetno ne vedo, da Zlatotov megahladilnik spada v A energijski razred).

Priznam, da sem bil nekoliko razočaran, ker sem mislil, da mi bo pri današnjih 30 °C uspela serija fotografij, na katerih se bodo mladenke v kopalkah, ter s stroji in kremžarji zaganjale v 20 cm debelo plast ledu, kolikor naj bi jo zmogli narediti aparati preko noči. No, toliko pač o šlampastem branju ...

Otvoritveni govor in seveda prvi ples po grifih na začasno suhi steni sta pripadla tvorcu, po tem pa so se ogrevanja in tudi plezanja lotili vsi, ki so imeli dovolj poguma. Tudi najmlajši so se lahko preskusili pred tekmo, med tem, ko so dedki v senci mirno srkali pivce pod platneno streho. Nagrada za današnjega zmagovalca je bila steklenica šampanjca, torej je šlo zgolj za zabavo. Ko se bo odvil prvi pravi grand prix, pa kaj bolj obširnega in zanimivega. 

T&F: Dušan Škodič
 


Na račun so prišli tudi najmlajši,
bodoči prvaki ...


še spust z vrha ...


minuto za tem pa že intervju ...


...pri Ines Hižar


... ki seveda ni pozabila niti
sedanjih akterjev


ki jih je ustavil šele strop.



 

 

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti