Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezanje do skrajnosti

RTV Slovenija 1: torek, 4. avgusta ob 21. uri - dokumentarna oddaja

Dringo I'r Eitha/Climbing to the Limits

Režija: Alun Hughes, Wales, Velika Britanija, 2007

Dokumentarec predstavi mladega Valižana Ioana Doyla, ki pri šestnajstih letih že sodi med najboljše mlade britanske plezalce. Oddaja ga spremlja med njegovimi vzponi, odkriva njegovo predanost plezanju in razkriva, kako njegovo veliko željo, ki ga vedno znova neustavljivo privabi v stene, doživlja njegova družina. Ioan uživa ob ekstremnem plezanju, kar njegovi mami povzroča pravo nočno moro. Ustvarjalci oddaje so se mu pridružili ob plezanju doma v Walesu, v Grčiji in ob zahtevnih vzponih v ameriških Yosemitih, kamor se je Ioan odpravil s soplezalcem, ki se boji višine.

Dokumentarni film Plezanje do skrajnosti je na letošnjem mednarodnem festivalu gorniškega filma pri nas v Sloveniji prejel nagrado, ki jo je podelila Televizija Slovenija.


MMC RTV SLO: torek, 4. avgusta ob 21. uri

Napovednik: Dokumentarec predstavi mladega Valižana Ioana Doyla, ki pri šestnajstih letih že sodi med najboljše mlade britanske plezalce. Oddaja ga spremlja med njegovimi vzponi, odkriva njegovo predanost plezanju in razkriva, kako njegovo veliko željo, ki ga vedno znova neustavljivo privabi v stene, doživlja njegova družina. Ustvarjalci oddaje so se mu pridružili ob plezanju doma v Walesu, v Grčiji in ob zahtevnih vzponih v ameriških Yosemitih.

RTV SLO 1: Plezanje do skrajnosti


IMFFDPlezanje do krajnih meja

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti TV

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti