Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odprto pismo

predsedniku Planinske zveze Slovenije o Aljaževem stolpu ...

gore-ljudje.net  


Planinska zveza Slovenije
Predsednik mag. Franc Ekar
 

Zadnje dni ni le veliko komentarjev na temo zamenjava Aljaževega stolpa na vrhu Triglava s kopijo, prihajajo tudi protestna pisma in vprašanja, tudi predlogi ...

Na vse to bi radi odgovorili z odgovori pristojnih na tale vprašanja:
1. Kdo je dejanski/stvarni lastnik Aljaževega stolpa? In kdo ga upravlja (ga pregleduje in vzdržuje)?
2. Kateri organ PZS je sprejel sklep o zamenjavi Aljaževega stolpa s kopijo in s kakšno utemeljitvijo?
3. Ali sta bila pred sprejemom tega sklepa opravljena kak strokovni ogled in ocena njegovega stanja? Če – prosimo za poročilo, ker je le-to verjetno odločilnega pomena za odločitev.
4. So bili opravljeni kakšni izračuni, kolikšni bi bili vsi stroški zamenjave Aljaževega stolpa in njegove umestitve v Muzej?

Ob teh vprašanjih se je pojavilo še eno: Je res, da namerava PZS Centralno planinsko knjižnico (celoten fond) z Dvoržakove 9, kjer je sedaj na voljo – čeprav res le enkrat tedensko –, prenesti v Muzej? In – podvprašanje: Bodo knjige in revije, kolikor jih je še, končale v njem v depojih; izposoje ali čitalnice v Muzeju verjetno ne bo?

Urednik gore-ljudje.net
Franci Savenc

24ur.com/G-L: Aljažev stolp bodo prestavili - video

Radio Hit, 21.07.: Anketa - rezultati


Rezultati 22.07.09 ob 10. uri


PD Ljubljana-Matica: Aljažev stolp vrh Triglava
/.../ Kljub temu, da država uradno še ni dokončno imenovala upravitelja, Planinsko društvo Ljubljana Matica vsa ta leta, enako kot prej, na svoje stroške skrbi za vzdrževanje Aljaževega stolpa in njegove okolice ter tako simbol slovenstva ohranja vsem Slovencem. ...

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
MUZ novosti

2 komentarjev na članku "Odprto pismo"

Srečo Rehberger,

Obširen ProMo intervju z g. Ekarjem bomo objavili v ponedeljek.


Andrej Pečjak,

Prav srce me boli, ko vidim, kako z neumnostmi trgajo PZS, da se ji osiplje članstvo in prestopa v Alpenferajne in privatne klube. Če vodilni nimajo pametnih idej, je bolje, da ne počnejo ničesar, kot pa da ustvarjajo probleme tam, kjer naj jih ne bi bilo. Zelo podobna situacija je bila, ko so v stilu demokratičnega centralizma iz 70.let prepovedali uporabo besede gornik, s tem razkurili večino članstva in se v javnosti osmešili. Pustijo naj stolp tam kjer je in naj se raje lotijo aktualnih problemov, ki odganjajo članstvo kot je npr. problem neustreznega zavarovanja. Če tega niso sposobni ali nočejo, je edino pošteno, da odstopijo in svoje mesto prepustijo drugim. PZS je še vedno množična organizacija z zelo zdravimi jedri, ki bazirajo na celi vojski prostovoljcev, ki delujejo po planinskih društvih. Naša naloga je, da ne dopustimo, da nam kdo tako organizacijo ruši od znotraj zaradi svoje neumnosti ali zaradi kakšnih drugih ciljev.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti