Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

8c flash za zmago na Petzl Roc Tripu

Chris Sharma zopet zablestel. Tudi Martina Čufar odlična. Petzl Roc Trip, tekmovanje posebne vrste. Lynn Hill demonstrirala 15 metrski padec. "Nikoli še nisem tako daleč padla v enem raztežaju".

Večina smeri je dolgih tja do 30 metrov, tista, ki jo je Sharma preplezal na flash pa 90 metrov. 

Letošnji Petzl Roc Trip v Millau, Francija se je začel 25. junija. Ta vsakoletni dogodek združi elitne člane plezalne skupnosti, ki se pomerijo tekmovanju posebne vrste. Plezalci morajo on sight ali flash preplezati »ultimate route«  za zmago.

Čudovite linije Cathedrale čakajo na plezalce Petzlovega "skalnega potovanja".

 

 

Prisotni so bili Sean McColl, Mickaël Fuselier, Steve McClure, Dani Andrada, Gerhard Hörager, Tony Lamiche, Enzo Oddo, Daniel Dulac, Chris Sharma, Dave Graham, Nina Caprez, Martina Čufar, Chloé Minoret in Lynn Hill.

 

Organizatorji so za moške pripravili 90 metrsko smer Infinity Lane. Ta "nebotična" in previsna smer je ocenjena z 8c. Ženske so se prav tako soočile z 90 metrskim izzivom, z Infinity Lane Feminine. Na flash so jo preplezale Martina Čufar, Nina Caprez, Chloé Minoret in Florence Pinet.

 

Martina Čufar v zadnjem delu Infinity Lane.

 

 

Moška smer je bila res zahtevna, kajti na flash jo je preplezal samo en tekmovalec. Daniel Dulac je skoraj prišel do zadnjega dela. Dani Andrada, Tony Lamiche, Mickaël Fuselier in Steve McClure so vsi prišli do zadnjega detajla, dokler niso odleteli v zrak spodaj.

Nakar je prišel Chris Sharma in s flashom potrdil, da je še vedno »The King«. 


Sharma v zadnjem detajlu Infinity Lane, po 80 metrih plezanja. 

 

Moč je bilo videti tudi 15 metrski padec Lynn Hill. »Nikoli še nisem tako daleč padla v enem raztežaju ... Res moraš imeti strategijo počivanja in biti potrpežljiv... in plezati z različno hitrostjo« je dejala.
 

Infinity Lane za vsakogar: 90 metrov 6a+.

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti