Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Godba vertikale

Pred dnevi je izšel glasbeni CD verjetno edinega alpinističnega benda oziroma glasbene skupine z imenom Godba vertikale - Prečenje

Ansambel sestavljajo trije alpinisti: Tomaž Žganjar (kitara in harmonika), Boris Kofol (kontrabas) in Urban Golob (bobni). Vsi trije so bili nekoč pol- ali celo popolni poklicni glasbeniki, ki so igrali v številnih zasedbah od Plesnega orkestra RTV Ljubljana do Malih Bogov, sicer spremljevalne skupine Vlada Kreslina.

Ploščo z naslovom Prečenje sestavlja dvanajst skladb, ki jih je napisal Tomaž Žganjar, aranžmaji pa so delo vseh članov zasedbe. Kot se za alpinistično-glasbeni projekt spodobi, so skladbe tematsko povezane s hribi (naslovi Grintovc blues, Pod steno v Ospu, Svit izza Vrat, Slap v Tamarju, Balkanski hribi, Zadnji vlak za Baško grapo), hribovsko podobo pa daje plošči tudi knjižica z gorniškimi fotografijami in zgodbami, ki stojijo v ozadju skladb.

Godba vertikale seveda ne bo obstala le pri plošči. Za jesen načrtujejo tudi koncerte oziroma predstavitve svoje glasbe, počasi pa pripravljajo že nove skladbe.

Ploščo Prečenje Godbe vertikale lahko dobite v trgovini Annapurna v Ljubljani ali pri članih zasedbe: tomaz.zganjar@telemach.net, urbangolob@hotmail.com

Na zadnji strani je vsebina

v knjižici pa predstavitve

Poslušaj V Polhograjcih (MP3)

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti