Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pod Triglavom je 3750 sit 40 evrov

Slovenske novice - Boštjan Fon: Zakon o Triglavskem narodnem parku teoretično govori o prepovedi parkiranja, ki tako rekoč nikjer ni pravilno in jasno označeno.

Monetarna matematika iz vrst TNP: 3750 nekdanjih tolarjev je 40 evrov? — Sami so nam nazorno pokazali: obiskovalcem parka pisna opozorila in kazni, službena vozila parka puščajo, kjer hočejo

Radovna, 11. junija: Ko se popotnik odpravi užit naravo v osrčju Triglavskega narodnega parka (TNP), se seveda vede primerno civilizacijskim in družbenim normam in še malček obzirneje do narave, ki zagotavlja sprostitve duha in telesa. Kaj je lepšega, ko se ob samotni makadamski cesti proti dolini Krme najde obpoten primeren prostor za parkiranje, ki ne ovira nikogar, najsi je mimoidoči v smeri po cesti ven ali noter iz doline z avtom, biciklom ali peš, potem pa se odpravi med ščebetom ptic pod ostenje Julijcev?

Res, stežka je najti boljši kraj za sprostitev živcev. Le bolj bedasto takšen obiskovalec narodnega parka pozija, ko se vrne k avtu, ki ni nikomur v napoto! In živci se spet napnejo, kajti za brisalci je opozorilo čuvajev narodnega parka. Štirideset evrov je cena prekrška, ki ima podlago v zakonu o Triglavskem narodnem parku, v 29. členu, prvi odstavek, točka 2. Pa smo šli preverit tisti zakon, ki je, ker je seveda poln lukenj kot od lubadarjev najbolj požrta smreka, primeren za različne mahinacije, ob katerih si lahko rečemo le: »Bog pomagaj!«

Nič ne bomo zapisali o sečnji dreves, kot zahteva organizacija, ki naj bi se predvsem ukvarjala z dušnim pastirstvom, pa da so na območju TNP posejani vikendi za gospodo, ki se niti pod razno ne skladajo z zakonskimi akti, da se vodilnim TNP včasih, če seveda to zahtevajo višje inštance, ljubi izdatno pogledati skozi prste ob delanju raznih vlak, ki so pravzaprav ceste za terence, pa da komercialno pustijo streljati gamse, čeprav sami to prepovedujejo, in da se navzven delajo lepe, so pa tako kot večina oblastnikov pripravljeni za raznorazne kompromise, če je le korist za vse strani prava. Ne bomo zapisali niti tega, da lovci, ki imajo revirje v osrčju TNP, posojajo ključe za odklepanje zapornic gobarjem, ki kljub prepovedi iz tega skoraj svetega dela slovenske grude vlačijo silne kilograme gurmanom slastnih gniloživk proti Italiji, varstveniki parka pa mirno premižijo to vsakoletno rabutanje gobanov. Nak, napisali bomo najprej to, da so matematiki v TNP precej zaostali v računanju!

Zakon o TNP, uradno je bil objavljen v Uradnem listu RS, številka 17/81, uporablja še tolarje in za tak prekršek o napačnem parkiranju zahteva plačilo kazni v znesku 3750 SIT. Po uporabi uradno priznane menjalniške vsote za pretvorbo v današnjo valuto pridemo do 15 evrov in še nekaj centov. Kakšno matematiko so uporabili pri TNP, nam ni znano. A če je v uporabi taka, da je 3750 tolarjev spremenila v 40 evrov, potem se upravičeno bojimo, da bo kakšna Pokljuka zaradi sečnje drevja kar tako na palec, kot so preračunavali tolarje v evre, čez čas taka kot Kras, ki so ga oskubli Benečani, da so si napravili Benetke, nam pa pustili od erozije uničeno skalovje.

Gremo naprej: zakon trdi, da je prepovedano pustiti prevozna sredstva zunaj za to določenih krajev. In smo iskali opisane uradno dovoljene parkirne prostore in potem na križišču proti Krmi v grmovju le našli tisti preklemanski znak z veliko črko P, ki pa je umeščen tako, da se ga ne vidi. Pa tudi da bi bilo prepovedano parkirati ob cesti, ni nikjer nobenega znaka, le da se ne sme šotoriti, voziti z mopedi in podobnimi prdečimi stvarmi, da se ne sme kuriti ognja in da morajo biti domače živali na vrvici, se da razbrati iz obvestilnih tabel. Da se ne sme parkirati, ni zapisano, označeno ali kako drugače podano nikjer ob cesti!

Da sta bila nonšalanca in sprenevedanje TNP z dodano vrednostjo, pa smo dokumentirali in slovenski javnosti pokažemo na fotografiji. Par sto metrov od kraja, kjer so čuvaji parka naškrabali opozorilo o prekršku zaradi parkiranega vozila, ki razen njim ni bilo nikomur v napoto, je stal pol na cesti, pol pa v jarku službeni avtomobilček TNP. Belo vozilce je samevalo ob poti. Kje je bil kdo od uslužbencev parka, nam ni uspelo videti niti po dobre pol ure čakanja izvedeti, kako to, da sami lahko pustijo vozila zunaj tako urejenih krajev, mi pa tega ne smemo. Službeno vozilo TNP je bilo prav tako na območju, kjer velja zakon o Triglavskem narodnem parku, in ni bilo parkirano na prostoru, določenem za to, torej bi bilo treba lastniku prav tako napisati kazen. Si jo bo TNP res spisal in ali jo bo sam sebi plačal? In seveda kolikšna bi bila taka kazen? Bodo uporabili matematiko za plačilo 15 ali 40 evrov?

Boštjan Fon

12.06.2009

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

3 komentarjev na članku "Pod Triglavom je 3750 sit 40 evrov"

Domen Zupan,

Žal je obnašanje TNP točno takšno, kot navaja članek! Zelo vestni so pri teženju posameznikom ob bagatelnih kršitvah, kot je (po njihovem mnenju) nepravilno parkirano vozilo (pravno vse skupaj namreč dejansko ne zdrži presoje), ali pa spanje pod smreko, ki raste v TNP, tudi zaradi hoje izven označenih poti sem jih že poslušal, pa čeprav z samim varovanjem narave v tej fazi to vse skupaj nima praktično nobene veze! Ob dejansko hudih kršitvah zakona, ki prinašajo tudi hude daljnosežne posledice (seveda slabe), pa niti reagirajo ne, kaj šele, da bi jih poskusili preprečiti. Lep primer tega je denimo Bohinj, z okoliškimi planinami. Ko so bile kršitve tam le preveč v nebo vpijajoče, je TNP sodeloval pri uveljavljanju sprememb zakona, s katerimi bodo hude kršitve postale dovoljena dejanja. Zelo v smislu poslantva TNP, ni kaj!


Jaka Ortar,

No, kakorkoli. Mislim, da je namen dober in da je usmeritev množic vozil na parkirišča bolj okoljska rešitev kot ne in morda tudi pomemben korak k umirjanju prometa. Sem tudi jaz že plačal kdaj, ker nisem vedel, kje lahko parkiram in kje ne. Tak sistem pa bo deloval, ko bodo parkirišča dovolj pogosto posejana, dobro označena in za voznike cenovno primerna. Do takrat je pa še daleč.

Naslednji komentar nima neposredne povezave s temo članka, pa vseeno - da ne bo ostalo pri dezinformacijah.

"... potem se upravičeno bojimo, da bo kakšna Pokljuka zaradi sečnje drevja kar tako na palec, kot so preračunavali tolarje v evre, čez čas taka kot Kras, ki so ga oskubli Benečani, da so si napravili Benetke, nam pa pustili od erozije uničeno skalovje."

Tega se ni bati, ker tudi našega Krasa niso oskubili Benečani. Res je, da se večinoma govori tako, toda za to ni nobenega dokaza - nasprotno! Naš Kras so oskubili domačini. Seveda pa to neradi prizna(m)jo.


Marjan Petrovič,

Tudi jaz bi rad,da ne ostanemo pri dezinformacijah in oskubljenih gozdovih.

Italija in Avstrija imata zakon,po katerem je prepovedan izvoz hlodovine.

Le zakaj?

In zakaj takega zakona ni v Sloveniji?Kaj pa TNP poreče na to?

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti