Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

TNP bo dobil novega direktorja

Gorenjski glas - Mateja Rant: Na razpis za izbiro novega direktorja Triglavskega narodnega parka so se prijavili štirje kandidati.

Bled – Imena kandidatov uradno še niso znana, med njimi pa ni dosedanje direktorice Marije Markeš, ki se je odločila, da ne bo znova kandidirala. »Moja prizadevanja ta čas ne pripeljejo nikamor. Mogoče bom pa potem, če se bom pridružila nevladni sceni, bolj slišana,« je malo v šali malo zares svojo odločitev utemeljila Marija Markeš.

V zvezi z novim zakonom o Triglavskem narodnem parku, je opozorila Marija Markeš, na državni ravni ne sprejmejo nobene odločitve, tako da se že dvajset let ponavljajo ene in iste težave. »Moti me ta nemoč parkovne uprave, da bi stvari postavila na svoje mesto. Na nas se prelaga vsa odgovornost, čeprav nimamo ne pristojnosti ne pooblastil, da bi se kaj spremenilo,« je pojasnila Marija Markeš. Zato bo v redu, pravi, če bo njena odločitev pri nadrejenih spodbudila razmislek. Prepričana je namreč, da država najde posluh za vsakogar, njih kot javnih uslužbencev pa ne upošteva. »Upam, da bodo moji nasledniki prodornejši oziroma bodo imeli več sreče ali pa bo morda zgolj dozorel čas,« še dodaja Marija Markeš. To priložnost bo mogoče dobil sedanji vodja službe za načrtovanje, upravljanje in razvoj parka Martin Šolar, ki je za zdaj edini znani kandidat za novega direktorja.
Novega direktorja bo izbiral svet zavoda, ki pa ga morajo še oblikovati, saj je prejšnjim članom mandat potekel 23. maja. Občine in TNP so sicer svoje predstavnike že izbrale, svojih šest predstavnikov pa mora imenovati še vlada. »Postopki imenovanja članov predstavnikov ustanovitelja v svet javnega zavoda Triglavski narodni park že potekajo in bodo končani v drugem tednu junija. Tako bodo izpolnjeni vsi pogoji za sklic seje sveta zavoda ter za nadaljnjo izvedbo postopka imenovanja direktorja javnega zavoda Triglavski narodni park,« so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Mateja Rant

  05.06.2009

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti