Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

AN - 09.06.09

torek, 9. junij 2009, ob 00:00, Tomaž Jakofčič, ogledov: 2157

Sva na kolektivnem dopustu

Sem se vrnil za računalnik po dolgi odsotnosti. Potem, ko sem prelistal minule novice izpod Petrovega peresa, imam kar malo treme. Peter se je res trudil in po svoji inženirski naravi delo odlično opravil. A glej ga zlomka, prišel sem ravno v času kolektivnega dopusta uredništva AN. Odšla sva z družicama (in Petrovimi otroci) na Hvar. Prav zdajle sedimo na terasi restavracije in lovimo redke žarke brezžične povezave. To je eden od razlogov, da je novic malo, saj ne moreva viseti tu predolgo in pregledati vse strani in forume slovenskih alpinističnih kolektivov. Drugi razlog je s tem povezan. Mnogo lažje bi bilo, če bi dobili v naš nabiralnik več novic ali celo zgolj opozorilo, da naj pogledava na kak ferajnovski forum. Tretji razlog je verjetno v slabem vremenu minuli vikend. Verjamem, da je le to prekrižalo tudi nekaj visokoletečih ciljev. Dovolj je še časa, poletje se komaj pričenja...

Vreme je bilo vseeno dovolj dobro za izvedbo državnih izpitov za alpiniste. Prejšnji vikend na Vršiču in zadnji v plezališču v Vipaski Beli se je znojilo lepo število kandidatov. Bojda kar uspešno.

Prva 8a

Pred časom je bilo kar nekaj govora o t.i. kombinacijah alpinizma in športnega plezanja. Sedaj je prišla v naš nabiralnik novička o še enem športnoplezalnem dejanju alpinista. Matic Meglič je alpinist, ki sam priznava, da se zadnje čase zadržuje bolj v plezališčih kot pa visokih stenah. Kakorkoli, uspeh in s tem dobra volja za naprej sta tu. 29. maja je uspel preplezati smer Pokraculja v Retovju pri Vrhniki. Že lansko leto se je nad ključnim mestom smeri odlomil manjši oprimek, ki je smer dodatno zabelil, a ocene vseeno ni zamajal. Mimogrede, letos je bilo opaziti še en mini odlom na ključnem mestu, vstopu v Jazz.

Srečno!

Tomaž Jakofčič in Peter Mežnar

 

 

Oznake: AN

Komentiraj (1):

Branko Ivanek, torek, 9. junij 2009, ob 08:14

Uživajta!

eXTReMe Tracker