Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sodelujemo z markacisti ...

PZS/forum: Kolesarji smo se dogovorili, da kot zgled sodelovanja pri vzdrževanju planinskih poti skupaj z markacisti PD Tolmin organiziramo delovno akcijo na planinski poti iz Močil proti Knežkim Prodom.

Zakon o planinskih poteh omogoča, da skrbniki poti (planinska društva) namenijo nekatere planinske poti za dvojno rabo - za hojo in vožnjo s kolesom. Tak predlog mora nato potrditi Ministrstvo za okolje in prostor. To se zaenkrat še ni zgodilo, predvsem zaradi zamud pri pripravi podzakonski aktov. Dvojna raba seveda pomeni večjo obremenitev za poti, zato bo v bodoče potrebno k vzdrževanju dvouporabniških planinskih poti pritegniti tudi turne kolesarje.

Zbrali se bomo markacisti PD Tolmin, Klub gorskih kolesarjev Volja, turni kolesarji PZS, vabimo pa seveda tudi vse druge ljubitelje kolesarstva, ki bi se nam želeli pridružiti. Dobimo se v Tolminu (slika zbirališča) v nedeljo, 24. maja ob 9. uri, nato pa se bomo s čim manj avtomobili odpeljali na delo (montirajte čim več nosilcev za kolesa). Parkirali bomo v neposredni bližini delovišča. Potrebujemo krampe, rovnice, grablje in zaščitne rokavice, ostalo orodje pa bodo priskrbeli tolminski markacisti. Vzemite pohodniške čevlje, za zaščito pri delu, pa tudi nekaj proti dežju.

Delali bomo do poznega popoldneva, malico prinesite s seboj, ne pozabite na pijačo, dan bo vroč. Po končanem delu bomo sedli na kolesa in se odpeljali na pašto (oz. šli peš) v četrt ure oddaljeno Kočo na Razor planini. Potem sta dve možnosti:

Celotna objava na PZS/forum >>>

 

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti