Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Usposabljanje za turnokolesarske vodnike

Komisija za turno kolesarstvo pri UO PZS
KTK
.pzs.si: Razpisi

KTK: za vpogled/prenos - Program (PDF)
turno kolesarski vodnik I
>>> turno kolesarski vodnik II


ponedeljek, 18. maj 2009, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 1929

Turno kolesarstvo je netekmovalna oblika gorskega kolesarstva, cilj kolesarja je doživetje v naravi pri vožnji po utrjenih poteh.

Ocenjujemo, da rekreativno kolesari tretjina članov planinske organizacije. V letu 2007 je bilo turno kolesarstvo na skupščini PZS uvrščeno med dejavnosti PZS.

Kot vsaka nova dejavnost tudi turno kolesarstvo potrebuje usmerjanje: priporočila kako izvajati dejavnost (odnos do drugih obiskovalcev gorskega sveta, varovanje narave itd.), izobraževanje vodniških kadrov, organizacijo delovanja v društvih.

Temelj takšnega delovanja so turno kolesarski vodniki. V lanskem letu se je usposabljanja za turno-kolesarske vodnike udeležilo prvih 29 kandidatov, ki sedaj že prizadevno vodijo izlete na matičnih planinskih društvih.
Vsebina usposabljanja obsega naslednje glavne teme: varno vodenje in gibanje skupine kolesarjev v gorskem svetu, orientacijo, načrtovanje ture in tehniko vožnje kolesa. Teoretična znanja dopolnjuje obilo praktičnih vaj na terenu.
Pred usposabljanjem bodo kandidati opravili skupno preskusno turo, ki bo v soboto, 20. junija 2009, v Polhograjskem hribovju.

Razpis in ostali pogoji so na KTK.pzs.si. Za več informacij pišite na [email protected] ali pokličite (01) 434 56 89. Starejši pripravniki in alpinisti so oproščeni teoretičnega sprejemnega izpita iz programa Planinske šole.

Rok za prijavo je 1. junij 2009. Cena usposabljanja je 250 €, v kar so vključeni prehrana in prenočišče, organizacijski stroški in nezgodno zavarovanje udeležencev.

Komisija za turno kolesarstvo pri UO PZS
Načelnik: Jože Rovan
 

Oznake: KOL, smuTurno, USP
eXTReMe Tracker