Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tabor alpinističnih družin 2009

Tadej Debevec, AO Rašica: Po lanskoletni poskusni izvedbi tabora mladih alpinističnih družin se tudi letos obeta tabor na katerega so vabljene družine z vseh slovenskih odsekov.

Glede na veliko število otrok po slovenskih plezališčih in gorah smo se odločili da organiziramo poletno taborjenje alpinističnih družin. Namen tabora je predvsem, da se družimo, spoznamo, kaj splezamo in naredimo nadaljne načrte. Vsi vemo, da stvari lažje potekajo, če imajo otroci družbo, mi pa soplezalce. Po lanski poskusni izvedbi bo AO Rašica letos organizirala prvi pravi vseslovenski tabor alpinističnih družin, ki bo potekal v Cortini d Ampezzo med 26. julijem in 2. avgustom. Tabor je častno podprla tudi naša krovna organizacija KA PZS (častni pokrovitelj in upamo da tudi gost tabora bo Andrej Štremfelj). Finančne pomoč pa kljub prijavi na razpis za odprave v tuja gorstva za letošnje leto ne bomo deležni, kar pa je ob vsesplošni recesiji verjetno razumljivo. Taboru bosta osnovno finančno podporo nudila domači odsek in društvo (AO in PD Rašica), seveda pa je tudi kakšen drugi pokrovitelj več kot dobrodošel (kontakt spodaj).

Nastanjeni bomo v kampu Rochetta na obrobju Cortine, ki nam nudi vso potrebno infrastrukturo. Če kdo želi, se lahko nastani tudi v bližnjih apartmajih. Predvsem je pomembno, da so v bližini na voljo hitro dostopne stene, ki lahko zadovoljijo vse okuse in želje udeležencev po skalnem plezanju. Program tabora bomo prilagajali željam in potrebam udeležencev ter vremenskim razmeram, predvidene pa so sledeče aktivnosti:

- Dopoldanski izlet do visokogorske koče za vse udeležence
- Dopoldansko plezanje otrok in staršev v plezalnem vrtcu
- Vsaj tri dni bo organizirano dopoldansko varstvo in aktivnosti otrok z vzgojiteljico
- Popoldanski izlet v Cortino in brezplačen sladoled za vse mlade udeležence

Vsaka družina zase krije stroške bivanja in prevozov, skupne aktivnosti pa so brezplačne. Varstvo otrok bo organizirano v okviru možnosti in s sodelovanjem staršev. Okvirne prijave nam prosim posredujte na spodnji elektronski naslov. Poleg družin ste vljudno vabljeni tudi vsi simpatizerji, saj je kakšna dodatna pomoč vedno koristna za varovanje, varstvo ali kaj podobnega. Vse aktualne novice o taboru bodo ažurno objavljene na spletni strani AO Rašica.

Za  informacije smo vam na voljo na 041 278954 ali elektronskem naslovu.

Upam, da se nam v čim večjem številu pridružite konec julija v Dolomitih.

Tadej Debevec

Poročilo lanskega tabora

Aktualne novice - AO Rašica

Priprave so že v polnem teku...

 

 

Kategorije:
Novosti MLA SLO Vse objave
Značke:
MLA novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti