Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Več denarja za ohranjanje narave

Gorenjski glas - Mateja Rant: Država je za delovanje javnega zavoda Triglavski narodni park namenila dodatnih 21 tisoč evrov.

Bled – Na podlagi rebalansa državnega proračuna za letos je bilo Triglavskemu narodnemu parku (TNP) za dejavnosti javne službe ohranjanja narave namenjenih dodatnih 21.568 evrov. Na podlagi tega so pripravili rebalans finančnega načrta Triglavskega narodnega parka, ki so ga sprejeli na zadnji seji sveta TNP.

V rebalansu so upoštevali tudi spremembe na področju plač javnih uslužbencev. Zato se je zmanjšal delež sredstev, namenjenih za plače, in sicer za 13 tisoč evrov, ob čemer, so sporočili iz TNP, so realneje ocenili potrebna sredstva za izplačilo dodatkov, kot so delo na višini in deljen delovni čas. Ta razlika in dodatna sredstva proračuna bodo namenili za kritje tekočih stroškov redne dejavnosti. Za delovanje javnega zavoda TNP sta bila sicer lani namenjena dva milijona evrov, pri čemer so četrtino prihodkov ustvarili s prodajo blaga in storitev na trgu, kar poleg vstopnin, najemnin, parkovnega turizma in publikacij vključuje tudi prihodke od mednarodnih projektov.

Člani sveta so v okviru poročila o srečanju z ministrom za okolje in prostor Karlom Erjavcem razpravljali tudi o novem zakonu o TNP. Predlagali so, da se v novem zakonu zagotovi trajen in stabilen finančni vir za delovanje parka in izpolnjevanje finančnih obveznosti, ki imajo podlago v zakonu. Zavzeli so se tudi, da je pri pripravi novega zakona treba upoštevati protokol Alpske konvencije o prebivalstvu in kulturi.

Mateja Rant

  05.05.2009

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti