Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pomlad kar kliče k rekreaciji na prostem

Večer, Zmigaj se - Zora Štok: Dnevi so vedno daljši, vreme toplejše in razmere za spomladansko gibanje vse bolj primerne.

Najbolj vneti rekreativci so svoja kolesa, pohodniške palice, rolerje in kar je še drugih pripomočkov za spomladansko gibanje na prostem že uporabili, drugi potrebujejo kakšen sončen dan več.

Za še dodatno vzpodbudo se trudimo tudi z našo prilogo - zdaj vam že četrti mesec zapored nizamo številne možnosti za gibanje oziroma rekreacijo. Tisti malo manj vneti rekreativni športniki se lahko za začetek lotijo pohodništva. Ker sta pohodništvo in planinarjenje ena najbolj razširjenih oblik rekreativne dejavnosti pri Slovencih, smo tej temi namenili kar veliko prostora, za povrh pa smo navedli tudi nekaj osnovnih podatkov o tematskih pohodniških poteh, ki jih je po vsej Sloveniji kar veliko.

Naši naročniki pa lahko izberejo tudi katero od možnosti, ki jih posebej zanje - torej bistveno ceneje kot za vse ostale - ponuja mariborski Go center. In sčasoma bo tovrstnih ponudnikov še več. Kako zanimivo in dobrodošlo je ukvarjanje s kakršnokoli rekreacijo, si lahko preberete tudi v reportaži, ki smo jo naredili v Go centru, kjer smo pri vadbi spremljali Večerove naročnike. Upamo, da bodo pričevanja udeležencev vzpodbudila še koga, da se odloči za vadbo. Razen cenovno ugodne ponudbe za rekreativne dejavnosti pa Klub Večer ponuja še vrsto drugih ugodnosti - kakšne, najdete na 17. strani.

Morda se bo komu zdelo nenavadno, da test smuči objavljamo spomladi, torej pred poletjem, ki je vse prej kot smučarska sezona. Toda pravi smučarji že zdaj razmišljajo o novostih in trendih v tem športu, da se lahko za naslednjo sezono pripravijo, kot je treba.

Ukvarjanje s katerimkoli športom čez leto pa je dobrodošlo tudi za vnete smučarje, saj tako vzdržujejo potrebno kondicijo.

Ker je tudi med rekreativnimi športniki veliko takih, ki včasih do skrajnih meja preizkušajo svoj organizem, smo pripravili tudi dva prispevka o nekaterih pasteh. Gre za doping oziroma številna poživila, ki jih jemljejo ne le vrhunski športniki, pač pa tudi rekreativni, in za prispevek o primerni prehrani oziroma prehranskih dopolnilih za vse, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s športom.

In ker se športnim terenom naproti večinoma namenimo z avtom, tudi v tej številki ne manjka test avtomobila, primernega za aktivne.

Zora Štok
 

Vecer.si 29.04.2009

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti