Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predpraznična športnoplezalna inventura

ALPIKOR: Bližajoči se prazniki bodo zagotovo postregli z obilico dobrih vzponov. Vsaj tako lahko sklepamo po odlični beri v preteklih dneh.

Maja Vidmar stopnjuje formo pred bližajočimi se tekmami svetovnega pokala. V Ceredu je namreč na pogled preplezala Ombra del lupo (8a+), v Arcu pa z rdečo piko Pietra murata (8b+), kar je njena že osma 8b+ ali težja smer.

Svojo drugo 8b+, in sicer smer Katakombe, je v domačem plezališču Kotečnik splezal Izidor Zupan. Pravi, da lani ni šlo, letos pa se je vrnil močnejši in ga ni niti navilo. ...

Celotna objava je na ALPIKOR >>>

/.../ Škofjeločani so se podati v Turčijo, v Geyik Bayiri. Pridružena (?) članica Mina Markovič je že prve dni nanizala lep šopek vzponov, med njimi tudi eno 8a na pogled in 8a+ v drugem poskusu.

/.../ Čeprav o vzponih iz Paklenice ni kaj slišati, se je tam letos mudilo že lepo število plezalcev. Med znanimi izstopajo večraztežajni vzponi Luke Kranjca - Šubara direkt (6c+),  Alan Fjord (7c), Rumeni strah (7c). Še pred njim je bil na delu in njegov klubski kolega in soimenjak Luka Lindič, ki je poleg Infinito zlezel še Tango vertikal (VIII+). ...

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti