Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Že drugič

sreda, 8. april 2009, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1182

Valter Valenčič: ... je v soboto, 4. aprila, kolesarski odsek OPD Koper uspešno izpeljal organizacijo 200 km breveta po severni Istri.

Start in cilj breveta je bil tokrat v koprski Taverni, kontrolne točke pa v Podgorju, Afrićih in Savudriji. Vse kaže, da so se kolesarska druženja oz. randoneji lepo »prijeli« med kolesarskimi navdušenci za dolge proge, saj se je tudi tokrat na dolgo pot odpravila kar zajetna skupina kolesarjev iz vseh koncev Slovenije, manjkali pa niso niti hrvaški in italijanski znanci z lanskoletnega breveta.

Seveda se lahko na dvestotih kilometrih ob tako številni udeležbi pripeti marsikaj, a razen nekaj odsekov zaradi dela »zašodrane« ceste, tu pa tam kakšne predrte zračnice, padca in dežja, ki je na zadnjih tridesetih kilometrih trase opral kar precej udeležencev, večjih nevšečnosti tudi letos ni bilo. Prva skupina, v kateri sta bila tudi Marko Baloh in Jure Robič, ultramaratonca svetovnega formata, ki ju ni treba posebej predstavljati, je prispela ponovno v Koper že ob 14.36, kar pomeni, da so 200 km prevozili v dobrih šestih urah (natanko 6 h 21 min). Za njimi so se tja do 21. ure razvrstili še vsi ostali udeleženci, 71 jih je bilo, bolj ali manj premočeni in izmučeni, vsi pa zadovoljni. Po obveznem žigosanju kontrolnih kartočkov so rade volje pospravili porcijo pasulja s klobaso, ki jih je čakala za nagrado. Prav vsi, ki so prišli na cilj, si zaslužijo našo pohvalo in občudovanje, ostalim pa, ki se zaradi takega ali drugačnega razloga niso mogli udeležiti tega breveta ali so bili prisiljeni odstopiti, želimo uspešne udeležbe na naslednjih, saj vse kaže, da tovrstnih druženj ne bo tako kmalu zmanjkalo…

Valter Valenčič
 

Oznake: KOL
eXTReMe Tracker