Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zaključen Tour du Rutor

Nejc Kuhar: Tudi zadnja etapa Tour du Rutora je minila v znamenju lepega vremena in čudovito speljane proge, prek najvišjih vršacev Rutora.

Z Matjažem sva za zaključek dosegla najboljši rezultat, osvojila sva 17. mesto in se tako v končni razvrstitivi povzpela v željeno dvajseterico, na 18. mesto.

V zadnji etapi smo morali opraviti z 2290 v.m. v treh vzponih. Samo tekmo je močno popestrilo grebensko prečenje nad 3300 m.n.m v zadnjem delu etape in zaključni vzpon na Mont Chetau Blanc (3422 m). Z najvišje točke tekme pa je sledil še dolg spust v dolino s kar 1900 višinskimi metri, v idealnih snežnih razmerah. Z Matjažem sva se ves čas tekme gibala okrog 15. mesta, na koncu pa osvojila 17. kar je zelo lep rezultat. Sam sem se tudi na zadnji etapi zelo dobro počutil in sem tako večji del proge pomagal Matjažu z vrvico, ki pa je kljub veliki izčrpanosti v cilju končal nasmejan. Ko pomislim kakšne etape sva premagala v zadnjih treh dneh in to v idelnem vremenu ter snežnih razmerah, lahko suvereno ugotovim, da je bila to zame najlepša tekma v turnem smučanju do sedaj.

S Tour du Rutorom se je končal tudi letošnji svetovni pokal v tekmovalnem turnem smučanju. Zmagovalec je šele po zadnji etapi postal Italijan Manfred Reichegger, sam pa sem osvojil končno 28. mesto, s tem da sem nastopil le na štirih tekmah od sedmih, ki so štele za svetovni pokal.

Končni rezultati Tour du Rutora:
   1. Trento - Eydallin (ITA)
  2. Ecoeur - Troillet (SUI)
  3. Blanc - Sbalbi (FRA)
 ...
18. Kuhar - Mikloša (SLO)

Nejc Kuhar, 05.04.: Tour du Rutor- zadnja etapa

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti