Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalni vikend Tura 2009

Dejan Koren: V četrto je lažje! Stari rek, ki ga v celoti občutiš, ko je
stvar za teboj. Če bi samo z eno besedo opisali ...

... dogajanje v in pod stenami Gradiške Ture bi vsekakor izrekel besedo odlično in mislim, da bi se še preostali organizatorji, tekmovalci in gledalci strinjali z menoj.

Že ob začetku tedna so nas vremenoslovci razvedrili z obetajočo vremensko napovedjo za konec tedna, to nam je samo še dodalo plina na ogenj, da smo se še bolj potrudili za plezalsko dogajanje tu pri nas.

Jasno sobotno jutro je narekovalo sončen dan, a popoldanske plohe so se žal uresničile. Kar nekaj plezalcev se je zbralo in ob pestrosti primorskih plezalcev se je obetala prava »dirka« po celotnem plezališču.

Po pretečenih kar nekaj višinskih in dolžinski metrih so se akterji okrepčali in pospešeno zadihali ob zares pestri beri odličnih vzponih enega največjih legend slovenskega alpinizma Silva Kara. Mojster patagonskih gora nas je popeljal s pomočjo projekcije in njegovega žametnega glasu par desetletji nazaj, v začetke osvajanja patagonskih sten. Sočasno pa je orisal tudi njegovo bogato plezalsko življenje zadnjih trideset let. Skratka predavanje, ki bi ga bilo greh zamuditi!

Vsi prevzeti od odlične in bogate bere vzponov, ki jih je Silvo nanizal po celem svetu, zlasti v patagonskih gorah, smo se potem pomirili na »tekmi« v skoku na »šalco«, ki se je odvijala pod žarometi in je še bolj popestrila že tako zanimivo soboto in zavlekla se je v jutranje urice nedelje. Ni manjkalo ne dinamičnih gibov, ne letenja plezalcev po zraku, ki so zadovoljili, kar lepo kopico začudenih in navdušenih gledalcev.

Nedeljsko jutro se nam je zdelo še toplejše, a hitrostna tekma ni mogla zaradi takšne »malenkosti« izostati. Zares hitrih gibov nastopajočih, obtolčenih udov in glasnega spodbujanja ni manjkalo.

Z žarečo voljo bomo poizkušali skovati vsaj nekaj tistega, kar smo si povedali o načrtih za bodoče. Združitev športa in zabave je bil naš rek, katerega smo se ga, mislim, da vsi dobro držali. Takšnih in podobnih srečanj bi moglo biti čim več, saj ni lepšega od pogleda na vedre in zadovoljne obraze, ki kar čakajo, da vzide nov dan za nova dejanja in nova prijateljstva, ki nam vsem bogatijo in plemenitijo to edino in lepo življenje.

Rezultati 4. plezalnega vikenda Tura 2009

Skok na »šalco«
Moški: 1. Sandi Č., 2. Luka Biščak, 3. Matija Nabergoj
Ženske: 1. Tina Rupnik, 2. Stanka Vidmar, 3. Katja R.

Hitrostna tekma na naravni steni:
Moški: 1. Matija Nabergoj, 2. Benjamin Kodele, 3. Boris K.
Ženske: 1. Tina Rupnik,  2. Stanka Vidmar,  3. Ana Rupnik

AO Vipava

Zahvala pa gre vsekakor tudi našim donatorjem: DUMO, CityWall, Mlinotest, Fructal, FAMA Vipava, Nova Oprem – salon pohištva, Nova KBM, ClimersOnly.net

Iskrena hvala vam, ker brez vas, nam ne bi uspelo!
 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti