Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

100 let Tatrske reševalne službe

GRZS: Na območju Zakopan na Poljskem je bilo ob stoletnici delovanja Tatrske gorske reševalne službe (TOPR - Tatranski ochotnicze pogotowie tratunkowe

od 26. do 29. marca 2009 mednarodno tekmovanje gorskih reševalcev v zimskih veščinah, ki so se ga udeležili gorski reševalci iz osmih držav.

GRZS so pod vodstvom njenega predsednika Mira Pogačarja, zastopali člani Društva GRS Jezersko.

Tekmovanje je bilo v različnih tehničnih disciplinah. Prvi dan tekmovanja je bil na sporedu klasični turno-smučarski rally v dolžini 20 kilometrov z vmesnimi preizkušnjami v šprintu, veleslalomu in iskanju zasutih v plazu s plazovno žolno. Vsako disciplino so vrednotili posamično in skupno.

V starostni kategoriji nad 100 let* sta Milan Šenk in Tone Karničar osvojila prvo mesto, obenem pa sta v generalni razvrstitvi v preizkusu šprinta med 33 ekipami zasedla odlično drugo mesto. V starostni kategoriji od 70 do 100* let sta Izidor Karničar in Gregor Muri zasedla 12. mesto.

Drugi dan tekmovanj je bil bolj smučarski; na urejenem smučišču so se gorski reševalci pomerili v dveh disciplinah. V prvi disciplini, sestavljeni iz dveh tekov (vožnja v paru z akia nosili po veleslalomski progi, tek v paru drug za drugim) sta v kategoriji od 70 do 100 let Tone Karničar in Peter Sušnik osvojila prvo mesto, medtem ko sta bila v generalni razvrstitvi med 45 ekipami četrta. V kategoriji nad sto let sta Izidor Karničar in Milan Šenk zasedla četrto mesto.

Za zaključek je sledilo še posamično tekmovanje v klasičnem veleslalomu, kjer so bili prav tako doseženi odlični rezultati. V starostni kategoriji nad 55 let je bil Izidor Karničar četrti, v kategoriji od 46 do 55 let je Tone Karničar osvojil prvo mesto, v kategoriji od 36 do 45 let pa je bil Peter Sušnik drugi.

Tone Karničar je bil tudi najuspešnejši tekmovalec celotne prireditve s kar tremi posamičnimi zmagami.

Besedilo: Peter Sušnik     
Fotografije: Miro Pogačar


* Upošteva se vsota starosti obeh članov ekipe

GRZS, 03.04. - Dušan Polajnar:
100 LET TATRSKE REŠEVALNE SLUŽBE


Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti