Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Izpiti vodnikov reševalnih psov GRZS

GRS Tržič: Na Ljubelju so bili 28. in 29. marca 2009 izpiti za vodnike lavinskih psov
Klemen Volontar: ... tudi izpiti za vodje skupin ...

Izpite je organizirala Komisija za reševanje iz plazov GRZS in Društvo GRS Tržič, pri pripravi in izvedbi pa so veliko pomagali tudi člani Kinološkega društva Storžič iz Tržiča.

Deževne razmere in razmočen teren so dodatno otežile delo psom in njihovim vodnikom, obenem pa teren in situacijo kar najbolj približali morebitnim realnim razmeram v primeru nesreče v snežnem plazu.
Večina psov je pokazalo odlično znanje.
Izpit/preizkus znanja so uspešno opravili tudi trije vodniki lavinskiih psov - člani tržiškega društva GRS Miran Tišler Vozk, Matjaž Kos s Šilo in Dušan Hrnčič z Riko.


Klemen Volontar, 29.03.: Izpit vodnikov reševalnih psov GRZS

Ta vikend je bilo na Ljubelju spet živahno. GRZS, Komisija za reševanje iz plazov je v sodelovanju z Društvom GRS Tržič pripravilo in izpeljalo izpite za vodnike reševalnih psov. Izpit je opravljalo 35 vodnikov reševalnih psov! Hkrati so pod vodstvom Zvoneta Esa, strokovnega sodelavca Komisije za reševanje iz plazov, potekali tudi izpiti za vodje skupin. V nič kaj prijaznem vremenu so tržiški reševalci z obsežno pomočjo tržiških kinologov že v petek v močnem vetru na plazovih pod ostenji Begunjščice pripravili dve plazišči. Zaradi obilice snega in plazov so bili vsaj pogoji za izdelavo snežnih lukenj, "grobov", zelo dobri. Vreme jo je v soboto in nedeljo še bolj zagodlo, deževje ni popustilo niti za hip. Žal je tudi to botrovalo skromni foto dejavnosti, pa še teh nekaj slikc in film je takšnih kot bi pod vodo slikal. ...

GRS TržičLavinski izpiti - Ljubelj
fotografije pa v fotogaleriji >>>

 


Klemenove pa v njegovi fotogaleriji

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti