Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tour du Rutor - 03.04.09

Nejc Kuhar: Prva etapa je minila v znamenju lepega vremena, izredno dobrih snežnih razmer, za naju z Matjažem pa po dobri predstavi sledila velika smola v zadnjem spustu.

Zaradi nekoliko slabšega vremena v zadnjih dneh in tudi napovedi za današnji dan, so se organizatorji odločili, da danes izpeljejo tretjo etapo, sicer načrtovano za nedeljo.

Ta etapa naj bi bila najkrajša in tudi na najnižji nadmorski višini (najvišja točka 2745 m). Tako smo imeli opraviti z 1870 metri višinske razlike v treh vzponih v skupni dolžini 20 kilometrov.
Prvi vzpon se je začel še v rahlem sneženju, ko pa smo se povzpeli nad 2000 metrov se je nebo zjasnilo in posijalo je sonce. V zadnjih dneh je zapadlo 10-20 cm pršiča, spodaj je ostala trda podlaga in tako so nastale res idealne razmere za smučanje. Z Matjažem sva v začetnih položnih treh kilometrih ujela dober tempo in si izborila dobro pozicijo.
V drugem delu prvega vzpona je Matjaž nekoliko upočasnil in nekaj parov naju je prehitelo.
Prvi spust je bil lep in kratek, v drugi vzpon pa sva se takoj odločila, da Matjaža pripnem na vrvico in mu s tem nekoliko pomagam, predvsem pa da ga prisilim, da nadaljuje v dobrem tempu. Izkazalo se je za dobro, saj sva pridobila nazaj nekaj mest. Na kratkem vmesnem vzponu peš sem menda Matjaža tako vlekel, da ga je, po njegovih besedah, vrvica nekajkrat kar prestavila za par korakov višje.
Tudi tretji vzpon sva opravila dobro in oba sva že prav uživala, pred nama in za nama pa je bila časovna luknja - držala sva tudi odlično 16. mesto.
V zadnji spust sva se tako zapeljala sproščeno, saj sva vedela, da sva glavnino opravila. Že po nekaj sto metrih pa sem zaslutil, da Matjaža ni več za mano, zato sem se ustavil in ga počakal. Do mene se je pripeljal čisto počasi in razočarano izjavil, da je v neki kompresiji zlomil pancar. Tudi mene je kar stisnilo, saj naju je čakalo še 700 višinskih metrov spusta, ki ga je z odpetim pancarjem nemogoče presmučati v kolikor toliko solidnem tempu. Ni mi preostalo drugega, kot da sem se zapeljal sto metrov niže in ga počakal, pa isto ponovil še nekajkrat, mimo pa je, seveda s celo opremo, prismučalo okrog deset parov.
Z obilo smole sva tako osvojila 25. mesto.

Celotna objava (z rezultati) na Nejc Kuhar >>>

 

 

Nejc Kuhar, 03.04.: Tour du Rutor ...


SkiMountaineering.org: rezultati, slike ...


Nejc Kuhar
, 31.03.: Turno smučarski Giro

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti